Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nopţile Humorului

Humorul şi-a premiat cei mai importanţi oameni de cultură ai oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi dintre cei mai importanţi oameni de cultură ai oraşului Gura Humorului, cei care de zeci de ani au fost „sufletul” manifestărilor artistice şi culturale ale oraşului, directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, profesoara Elvira Romaniuc, şi directorul Casei de Cultură din  localitate, profesorul Constantin Logigan, au fost premiaţi de către primarul Marius Ursaciuc.

În cadrul sărbătorii „Nopţile Humorului”, ieri după-amiază, sau „noaptea, la lumina zilei”, cum le place organizatorilor să spună, în cadrul festivităţii de premiere a câştigătorilor din acest an ai Festivalului „Umor... La Gura Humorului” şi ai Festivalului „Toamnă la Voroneţ” au fost premiaţi şi aplaudaţi doi dintre oamenii care fac şi sprijină cultura la Humor, Elvira Romaniuc şi Constantin Logigan.

„Vera s-a căsătorit cu muzeul (Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina) şi şi-a luat ca amant <Toamnă la Voroneţ>” a spus primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, oferindu-i Elvirei Romaniuc un imens coş cu flori. Şi pentru a fi la adevărata înălţime a valorii sale, primarul a invitat-o pe Elvira Romaniuc să se urce, în picioare, pe un scaun, în faţa publicului şi astfel i-a mulţumit directorului Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, în numele a peste 16 mii de humoreni, pentru efortul constant, de zeci de ani, depus pentru cultură. 

„Vă mulţumesc celor care veniţi la Gura Humorului şi care vă bucuraţi de creaţia artistică”, a declarat Elvira Romaniuc, adăugând că primarul i-a făcut o surpriză.

Alături de Elvira Romaniuc, primarul Marius Ursaciuc l-a premiat şi pe directorul Casei de Cultură din Gura Humorului, Constantin Logigan, cei doi fiind oamenii care şi-au dedicat întreaga viaţă culturii.

„Sunt cei mai importanţi oameni ai oraşului şi merită aprecierile şi aplauzele noastre pentru o viaţă dedicată culturii”, a spus primarul Ursaciuc.

 

Humorenii au hotărât să diminueze durata zilei cu 25%

Ieri a fost ultima zi de manifestări din cadrul „Nopţilor Humorului”, când au fost premiaţi câştigătorii Festivalului Internaţional de Grafică, Satirică şi Literatură Umoristică  „Umor... La Gura Gura Humorului”  şi ai Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ”. Evenimentul s-a desfăşurat în sala Tisa a Hotelului Best Western, iar atmosfera a fost una deosebită. S-au spus bancuri, s-au recitat poezii şi epigrame, s-a cântat, iar publicul a gustat din plin momentul.

Criza şi impozitele au fost pe loc „speculate” de epigramişti, care şi-au împărtăşit creaţia cu publicul şi au fost intens aplaudaţi. Elis Râpeanu, care de altfel a fost şi premiată pentru epigramele sale, a stârnit hohote de râs în sală cu epigrama „Cam mulţi au spus c-ar vrea să fie, impozit mare pe prostie/ Dar nu stă-n gândul nimănui să-l pună pe prostia lui”.

Şi pentru că tot e criză declarată, humorenii au hotărât să diminueze durata zilei cu 25%, să austerizeze, dar să continue să trăiască, iar noaptea să înceapă la ora 10 dimineaţa.

Actorul Dorel Vişan a fost aplaudat pentru monologul prezentat din drama „Decebal” de Mihai Eminescu şi pentru recitarea poeziei „Puntea lui Rumi” de George Coşbuc.

Corul „Lira”, condus de profesorul Sever Dumitrache, a dat şi mai multă culoare festivităţii de premiere. Înfiinţat în urmă cu şapte luni, „dintr-o glumă”, cum a spus primarul Marius Ursaciuc, corul „Lira” este format din trei primari, printre care şi cel al oraşului Gura Humorului, poliţişti, jandarmi şi profesori, iar cele trei melodii cântate ieri au fost aplaudate îndelung.

Ieri, la Gura Humorului a fost sărbătoare şi toţi, cu mic, cu mare, au participat la activităţi culturale şi la distracţie. Parada Minorităţilor, premierea olimpicilor humoreni, celebrarea a 40 de ani de carieră artistică a Mariei Macovei, „Nunta de Aur”, şi Concursul „Cel mai puternic om din Bucovina” au fost doar câteva dintre atracţiile zilei de ieri.

„Nopţile Humorului” s-au încheiat cu „Vechiul şi noul Cenaclu Flacăra” şi cu un foc de tabără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Humorul şi-a premiat cei mai importanţi oameni de cultură ai oraşului.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Humorul şi-a premiat cei mai importanţi oameni de cultură ai oraşului4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE d-le PRIMAR ! trimis de
( 6 sep 2010, 11:45:08
...ma numesc vasile morosan din zona humorului si de ani buni sunt stabilit in spania...citesc frecvent presa suceaveana pe internet, nu ai mare lucru ce citi ca deh politicul interesele unora te face sa citesti doar titlurile pentru ca iti dai sema cat de interesante sunt. stiam ca zilele aceste doamna prof. maria macovei, una dintre cele mai reprezentative voci ale cantecului bucovinen isi aniversa ceva ani de cantec, asta am aflat de la tv... din acest articol scri probabil la comandaaflu ca ati premiat doua persoane pentru intreaga activitate... vera romaniuc.. am mai auzit de ea pe ici pe colo dar dl logigan nu am auzit sa fi facut ceva in slujba culturii humorene... din potriva stiu de la prieteni ca-i MACHITOR SEF! dar cand spui MARIA MACOVEI spui BUCOVINA spui gura humorului spui cultura traditionala... oare nu merita un buchet de flori si o diploma?????? ca daca am spune ca ne-am bucura sa fie cetatean de onoare cred ca e prea mult pentru cultura dumneavoastra domnule primar!!
2.   Cui apartin aceste desemnari? trimis de
( 6 sep 2010, 12:35:38
De ce a fost uitat Marius Vasiliu? Daca din modestia sa, n-a vrut sa fie mentionat, atunci asa ar fi trebuit sa se intample si cu cei 2 mentionati. Marius Vasiliu, spre deosebire de cei 2, nu este angajatul Primariei, nu-l platesc contribuabilii pentru ceeace face pentru oras, in timp ce, cei 2 au obligatia prin fisa postului! Sa nu trecem cu vedere ca dna Vera Romaniuc conduce, PRIN FUNCTIILE PLATITE DE CONTRIBUABIL, intreaga activitate culturala a orasului, CA OBLIGATIE DE SERVICIU! Daca este considerata mai importanta personalitate in sprijinul culturii orasului decat Marius Vasiliu - ori Radu Bercea!!! - atunci cred ca acele criterii de apreciere trebuie schimbate. Ca este inimoasa nu contesta nimeni, dar nici asa! N-ar fi interesant sa aflam si cat sunt veniturile realizate din activitatea Muzeului Etnografic Gura Humorului si cum a fost realizata aceasta performanta? Cui foloseste moda "Hai sa ne laudam unii pe altii!"? Caci e o moda cultivata, acum, chiar de dna Vera Romaniuc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei