Alţi patru suceveni care efectuau transport ilegal de persoane către localităţile limitrofe municipiului Suceava au maşinile trase pe dreapta cel puţin timp de o lună, dar şi o sancţiune imensă, de un miliard de lei vechi, pe care trebuie să o achite dacă vor să mai poată circula cu maşinile lor.
Cele patru amenzi au fost date în urma controalelor făcute de inspectorii Primăriei Suceava, împreună cu Poliţia Rutieră, la ieşirile din oraş, unde cei care sunt taximetrişti-pirat îşi aşteaptă clienţii.
În fiecare din cazuri, aceştia au fost opriţi pe traseu, când aveau deja oameni în maşină şi era uşor de demonstrat că fac transport ilegal de persoane.
Conform viceprimarului Sucevei Lucian Harşovschi, care coordonează acţiunea de stopare a pirateriei din transportul de persoane, de la modificarea legii, luna aceasta, au fost aplicate patru noi sancţiuni, de câte 25.000 de lei fiecare, acesta fiind cuantumul minim al amenzilor care pot fi date. În plus, pe lângă enorma sumă pe care o au de achitat, piraţii din transport au rămas şi fără maşină o bună perioadă de timp, pentru că le-au fost confiscate plăcuţele de înmatriculare şi le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale autoturismelor, încât nu vor putea circula cu ele decât după achitarea amenzii.
Mai mult, conform noilor prevederi legale, chiar dacă cei prinşi în flagrant că practică pirateria ar plăti a doua zi amenzile care le-au fost date, tot nu vor primi înapoi plăcuţele de înmatriculare şi certificatele autoturismelor decât după o lună de aşteptare, această măsură fiind luată pentru a-i împiedica măcar o perioadă să ia oameni “la ocazie”.
Viceprimarul Sucevei a precizat că, în fiecare din cele patru cazuri – Lazăr Bondar, cu un VW Golf SV 09 TOA, Mircea Gabor, cu o Dacie Logan SV 15 GAM, Neculai Andrei, cu un VW Golf SV 57 NYK, şi Gheorghe Pîslariu, cu o Dacie SV 04 PSX – amenda a fost aplicată după ce au fost prinşi a doua oară că practică pirateria, prima dată fiindu-le dat doar un avertisment.
(21 aug 2010, 12:28:45