Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis, ieri, un avertisment pentru turişti şi comunităţile locale în legătură cu consumul de ciuperci, deoarece în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe cazuri de intoxicaţii cu ciuperci. Purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, a declarat, în conferinţă de presă, că amatorii de ciuperci trebuie să manifeste o atenţie deosebită când decid să mănânce ciupercile pe care le-au cules chiar ei, pentru că riscă să-şi pună sănătatea şi chiar viaţa în pericol.
„Dacă au cel mai mic dubiu asupra comestibilităţii, recomandarea noastră este să nu le consume”, a precizat Popescu. Potrivit acestuia, toxinele din ciupercile necomestibile afectează ficatul şi rinichii, prin distrucţii ireversibile. Un pacient intoxicat cu ciuperci poate ajunge să facă dializă pentru tot restul vieţii.
(18 aug 2010, 13:01:15