Operaţiunile de căutare a lui Costel Piteleac, copilul în vârstă de 7 ani înghiţit, luni seară, de apele râului Suceava, pe raza localităţii Paltin, au continuat şi ieri, fiind implicaţi zeci de pompieri şi jandarmi, cu bărci pneumatice şi accesorii specifice unor astfel de operaţiuni.
Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Jandarmeriei Suceava îl caută şi pe Vasile Niga, în vârstă de 20 de ani, dispărut în dimineaţa zilei de 26 iulie a.c., în apele râului Moldova, în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, nici unul dintre cei doi nu fusese încă găsit, iar şansele ca vreunul dintre ei să mai fie în viaţă sunt foarte mici.
Costel Piteleac a fost luat de apele umflate de ploi în timp ce se afla împreună cu fratele său, Dumitru (13 ani). Acesta din urmă a reuşit să iasă din apele învolburate pe o insuliţă cu pietriş şi cioate din mijlocul râului Suceava, de unde a fost salvat, după aproape zece ore, cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
„A spus doar că nu mai ştie nimic de Costel şi că ultima oară l-a văzut pe o scândură care plutea pe apă”, mărturisea Petru Piteleac, tatăl celor doi minori.
Vasile Niga se afla împreună cu un amic de-al său, Mirel Daniel Alexandroaie, în vârstă de 17 ani, şi încercau să ajungă cu o căruţă pe o insuliţă, în căutare de balast, când au fost surprinşi de viitură, pe râul Moldova.
Minorul a reuşit să se salveze, însă Vasile Niga nu a mai ieşit la mal. S-a prins de căruţă, însă a fost luat cu tot cu aceasta de puhoaie.
Bucăţi din atelaj au fost găsite în aval, însă nici urmă de tânăr.
Trimişi să scoată apa din beciurile şi curţile caselor
Echipaje ale ISU Suceava au intervenit şi în cursul zilei de ieri pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor de la începutul acestei săptămâni.
Militarii Gărzii de intervenţie Gura Humorului au scos apa din curtea interioară a unei case şi au decolmatat un podeţ din cauza căruia se inundase strada „General Grigorescu” şi au creat baraje din saci cu nisip pentru devierea apei pe cursul iniţial.
La Cornu Luncii, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zece beciuri şi patru curţi (circa 200 mp) ale unor gospodării.
Cadrele Detaşamentului de pompieri de la Vatra Dornei au evacuat apa din şapte curţi (circa 3.350 mp), 13 anexe (magazii, bucătării de vară, un atelier şi un grajd) şi un demisol, aparţinând unor cetăţeni din localitate.