Invazia de ţânţari, cauzată în principal de ploile abundente şi de temperaturile ridicate din ultima perioadă, trebuie combătută în primul rând în blocurile de locuinţe, acolo unde afectează cea mai mare parte din populaţie.
Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Suceava a trimis ieri o recomandare asociaţiilor de proprietari, să iniţieze campanii de dezinsecţie la subsolul blocurilor şi pe spaţiile comune, ori chiar şi în apartamente, dacă aceasta este voinţa locatarilor.
“Nu vreau să se interpreteze că noi obligăm asociaţiile să facă dezinsecţie, indiferent dacă este sau nu nevoie. Dacă proprietarii de locuinţe din cadrul asociaţiilor reclamă faptul că au probleme cu ţânţarii, este obligaţia asociaţiei să ia măsurile necesare, dar numai cu acordul locatarilor. Pentru a iniţia o astfel de campanie de dezinsecţie la nivelul unui bloc este nevoie de acordul a jumătate plus unu din locatari, deci să fie voinţa majorităţii, pentru că oamenii sunt cei care plătesc aceste operaţiuni, nu municipalitatea”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.
Pe de altă parte, dacă oamenii cer să fie făcute campanii de stârpire a ţânţarilor, dar conducerea asociaţiei se face că plouă, locatarii se pot adresa primăriei să ia măsuri coercitive împotriva celor care le administrează spaţiile comune.
“Putem aplica amenzi de la 500 la 3000 de lei, în baza HCL, preşedinţilor şi administratorilor de asociaţie care nu se implică în problemele asociaţiei şi nu îşi respectă fişa postului”, a adăugat viceprimarul Sucevei.
(28 iul 2010, 20:43:01