Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Ion Burlui, a explicat, ieri, că pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor înregistrate pe raza judeţului, efectivele din subordinea sa au lucrat necontenit, noapte şi zi, şi de cele mai multe ori au avut sprijinul populaţiei din zonele calamitate.
Totuşi, a recunoscut Burlui, au fost situaţii când cadrele ISU munceau din greu, iar unii săteni ale căror gospodării erau ameninţate de ape sau fuseseră deja inundate stăteau la crâşmă şi nu le-au dat nici o mână de ajutor.
„Au fost situaţii când oamenii noştri interveneau, făceau diguri de nisip şi alţii ciocneau pahare, la cârciuma din colţ. De asemenea, am întâlnit cazuri în care unii ne-au cerut să nu intervenim, până nu vine nu ştiu ce post de televiziune şi-i filmează în casă. Însă, subliniez, vorbim de cazuri singulare, care nu caracterizează populaţia judeţului”, a declarat, ieri, şeful ISU Suceava.
238 de persoane din judeţ, în continuare evacuate
În total, potrivit statisticilor ISU Suceava, pompierii au avut nu mai puţin de 121 de intervenţii la inundaţii, lucrând în total, ca număr de ore de muncă, potrivit unui calcul făcut de colonelul Ion Burlui, cât ar lucra un singur om în zece ani.
Şeful pompierilor suceveni a prezentat şi o situaţie la zi cu persoanele care sunt în continuare evacuate din locuinţe lor, fiind vorba de 238 de săteni din Dărmăneşti (17), Dorneşti (36), Pătrăuţi (72), Suceviţa (35), Şerbăuţi (15), Todireşti (10), Volovăţ (18), Grăniceşti (35), din care 107 sunt copii.
Cei 238 de evacuaţi, se arată în documentul pus la dispoziţie de ISU Suceava, locuiesc o parte în module, o parte pe la rude şi la vecini.
(21 iul 2010, 12:12:31