Administraţia judeţeană a PD-L nu a reuşit să treacă prin votul deliberativului judeţean trei proiecte de hotărâre privind vânzarea unor bunuri imobile pentru a face rost de bani în vederea refacerii infrastructurii afectate de inundaţii. Şi asta pentru că cei 14 aleşi social democraţi au votat împotrivă, iar cei patru liberali s-au abţinut neîntrunindu-se astfel voturile necesare pentru aprobarea proiectelor, adică două treimi.
Consiliul Judeţean a propus scoaterea la vânzare prin licitaţie publică a unei suprafeţe de 6.654 metri pătraţi de teren în apropierea cabanei Căprioara de la Adâncata, la preţul de pornire de 190.540 de lei, 556 metri pătraţi de construcţii şi 1.374 metri pătraţi de teren, la preţul de pornire de 160.690 de lei, la Gura Humorului şi 995 metri pătraţi de construcţii şi 7.600 de metri pătraţi de teren, la preţul de pornire de 862.541 de lei, la Fălticeni. Preţurile nu conţin TVA.
Nechifor şi Donţu au stat cu ochii pe votul consilierilor PSD
De menţionat că aleşii PD-L au încercat din răsputeri să-i convingă pe PSD-işti să voteze pentru scoaterea la vânzare a activelor, mărturie stând discursurile consilierilor Sabin Adrian Drăgan, Cristinel Macovei, Dan Dascălu, Radu Pricop şi Vasile Panţîru. Aceştia s-au dat de ceasul morţii să-i convingă pe social democraţi că bunurile respective „sunt tinichele agăţate de coada Consiliului Judeţean” şi că administraţia judeţeană cheltuieşte bani mulţi pentru paza lor, dar degeaba. Social democraţii au rămas neînduplecaţi la toate rugăminţile.
Trebuie spus că cu ochii pe consilierii judeţeni ai PSD au stat preşedintele şi preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Cătălin Nechifor, respectiv Ovidiu Donţu, care au fost prezenţi la şedinţa deliberativului, părăsind sala imediat după ce s-au asigurat că toţi au votat cum trebuie, adică aşa cum s-a stabilit la partid. Este de remarcat faptul că social democraţii nu şi-au motivat votul negativ la proiectele de hotărâre privind vânzarea bunurilor imobile. Singurul care a schiţat o explicaţie, dar la solicitarea democrat-liberalilor, a fost Ioan Corjuc, însă explicaţia sa a fost mai degrabă în favoarea vânzării activelor.
„Am văzut bunurile imobile de la Gura Humorului şi pot să spun că sunt în stare avansată de degradare. Din punctul meu de vedere preţul de pornire al licitaţiei este un preţ acceptabil pentru vânzare”, a spus Corjuc.
Flutur: „Trebuie mai multă înţelegere”
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de comportamentul reprezentanţilor PSD în deliberativul judeţean.
„Pentru mine astăzi a fost o lecţie. Am văzut lideri social democraţi în sală care probabil de ruşine au plecat după ce au văzut că ai lor consilieri nu au argumente să voteze împotrivă. Inclusiv unul dintre consilierii lor, domnul Corjuc, a recunoscut că bunurile trebuie valorificate. Eu cred că această plecare din sală a domnilor de la PSD a fost o măsură a faptului că nu le-a picat bine că au venit aici consilierii lor fără argumenteze. Nu se face aşa. Până la urmă vorbim de reparaţii la şcoli, la poduri, la punţi pietonale. Cu ce să le facem, dacă nu dorim să valorificăm imobilele pe care le avem, terenurile pe care nu le folosim. Trebuie mai multă înţelegere şi eu îmi exprim speranţa că vom găsi înţelegere şi vom lăsa pentru mai târziu lupta potică”, a declarat Flutur. Mai trebuie spus că este pentru a cincea oară când administraţia judeţeană încearcă să vândă active din patrimoniul său, însă nu a reuşit să atragă de partea sa voturile consilierilor PSD şi PNL.
(21 iul 2010, 12:17:51