Planurile municipalităţii sucevene şi ale constructorilor ISPA de a reda în circulaţie mai multe străzi din municipiul Suceava, după finalizarea lucrărilor de apă şi canalizare, au fost zădărnicite de condiţiile meteo nefavorabile, care nu au permis turnarea betonului sau asfaltului.
În această situaţie se află lucrările de pe Serpentine, care trebuiau să fie asfaltate încă de săptămâna trecută, strada Gheorghe Doja, ce leagă cartierul Burdujeni de cartierul Iţcani, strada Tudor Vladimirescu, fără de care nu pot fi făcute lucrările ISPA pe strada Mitropoliei, de pe Mirăuţi, unde nu se poate circula din cauza noroiului, precum şi pe o mulţime de străzi din carterele Zamca şi George Enescu, unde lucrările au cam bătut pasul pe loc în ultima vreme.
“Din păcate, lucrurile nu decurg cum ne-am fi dorit, este şi o cauză obiectivă – ploile abundente din ultima perioadă, care nu au permis ca lucrările să se desfăşoare după graficele stabilite. Deja toate firmele au solicitat prelungire de termen din cauza condiţiilor nefavorabile. Le vom analiza împreună cu cei de la firma de consultanţă şi vom încerca pe cât posibil să fie recuperate aceste întârzieri. În primul rând au fost afectate lucrările de aducere a terenului la starea iniţială, refacerea carosabilului”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce a analizat situaţia lucrărilor ISPA în comandamentul de ieri dimineaţă.
Acesta a solicitat firmei Pfeiffer să se concentreze în primul rând pe asfaltarea străzii Mircea Şeptilici, de pe Serpentine, astfel încât această variantă să fie disponibilă şoferilor chiar de săptămâna aceasta. De asemeni, a cerut o implicare mai mare în lucrările de refacere a străzii Gheorghe Doja, care, în contextul redării în circulaţie a Serpentinelor, devine o alternativă bună pentru cei care vor să circule între Burdujeni şi Centru.
“Sunt foarte multe zone în care s-a intervenit, iar dacă în privinţa montării conductelor situaţia este acceptabilă, din punct de vedere al refacerii carosabilului lasă de dorit. Foarte multe şanţuri stau neacoperite, sunt multe străzi care au fost săpate şi nu au mai fost refăcute, dar nici noi nu putem să-i grăbim peste măsură, pentru că riscăm să ne alegem cu lucrări de proastă calitate”, a concluzionat edilul sucevean, care a cerut atât TMUCB-ului, cât şi celor de la Pfeiffer să se ocupe mai întâi de refacerea zonelor afectate de lucrări ISPA şi apoi de deschiderea de noi fronturi de lucru.
(15 iul 2010, 00:28:02