joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În câteva zile

Universitatea „Ştefan cel Mare” dă startul la înscrieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu 12 iulie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă startul înscrierilor la facultate pentru prima sesiune de admitere din acest an. Depunerea dosarelor se va face în fiecare zi, până pe 21 iulie 2010, fără sâmbătă şi duminică. Taxele pentru depunerea dosarelor de înscriere au fost stabilite în şedinţă de Senat la Universitatea Suceava şi variază în funcţie de ciclu de învăţământ, facultate şi specializare, precum şi de numărul de dosare depuse de candidat. Astfel, pentru depunerea dosarelor la o specializare din cadrul facultăţilor, pentru studiile de licenţă, taxa de înscriere este de 50 de lei. Excepţie fac Facultatea de Educaţie Fizică, cea de Inginerie Alimentară, Facultatea de Silvicultură şi Facultatea de Ştiinţe Economice, unde taxa de înscriere este de 100 de lei.

Pentru înscrierea la studiile de masterat taxa variază între 50 de lei şi 120 de lei, în funcţie de specializare.

Orfanii de ambii părinţi, candidaţii proveniţi din centrele de plasament, copiii eroilor martiri ai Revoluţiei, copiii personalului didactic, candidaţii bolnavi de TBC sau cei cu handicap motoriu, precum şi angajaţii şi copiii angajaţilor din Universitatea „Ştefan cel Mare” sunt scutiţi de la plata taxei de înscriere pentru o singură facultate şi specializare.

 

926 de locuri fără taxă la învăţământul de zi

În ceea ce priveşte numărul de locuri la facultate pe care Universitatea Suceava le scoate la concurs, este vorba despre 926 de locuri fără taxă la învăţământul de zi, 2025 de locuri cu taxă la zi şi 10 locuri la zi pentru candidaţii de etnie romă.

Pentru studiile de licenţă la ID, universitatea scoate la concurs 995 de locuri, în timp ce alte 170 de locuri cu taxă sunt puse la dispoziţia celor care vor să urmeze o facultate ca şi continuare de studii. Pentru candidaţii care vor să facă o a doua facultate, Universitatea Suceava a pregătit 15 locuri de admitere.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică beneficiază de cel mai mare număr de locuri de admitere. Candidaţii care vor să urmeze cursurile acestei facultăţi, la una dintre cele nouă specializări, au la dispoziţie 150 de locuri fără taxă şi 875 de locuri cu taxă, la învăţământul de zi. Acestora li se adaugă alte 650 de locuri la ID.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport scoate la concurs 51 de locuri bugetate şi 175 de locuri cu taxă. La Facultatea de Inginerie Alimentară sunt 85 de locuri fără taxă şi 180 de locuri cu taxă. Candidaţii care doresc să urmeze cursurile Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au la dispoziţie 161 de locuri de admitere bugetate şi 158 de locuri cu taxă. Facultatea de Inginerie Mecanică scoate la concurs 131 de locuri fără taxă şi 50 de locuri cu taxă, iar Facultatea de Istorie şi Geografie pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu 120 de locuri fără taxă, 215 locuri cu taxă, pentru învăţământul de licenţă, zi şi 195 de locuri la ID.

 

Mobilităţi de studenţi la specializarea Română-Italiană

La facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării sunt scoase la concurs 127 de locuri de admitere bugetate, 153 de locuri cu taxă, 70 de locuri la ID şi 30 de locuri la continuare de studii. Facultatea de Litere si Ştiinţe ale Comunicării scoate anul acesta pentru concursul de admitere din luna iulie un număr de 17 locuri fără taxă
pentru specializarea Română-Italiană.

Deşi funcţionează doar din 2006, Departamentul de Italiană a reuşit o serie de succese importante, precum semnarea unui număr de patru acorduri Socrates Erasmus cu universităţi de prestigiu italiene ( "La Sapienza" Roma, Perugia, Catania si Cagliari), un număr de zece studenţi au obţinut certificatul PLIDA ( cea mai importantă diplomă de recunoaştere a nivelului de limbă italiană, diplomă recunoscută de Universitatea "La Sapienza" Roma, organizarea împreună cu Catedra de română a Colocviului Internaţional „Omul şi Mitul", conferinţe italiano-române pe diferite teme de mare actualitate, mobilităţi pentru un număr de cinci studenţi, care din toamnă vor studia în Italia.

Facultatea de Silvicultură scoate la concurs 51 de locuri în regim bugetat şi 95 de locuri cu taxă, precum şi 80 de locuri de admitere la ID, iar Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei scoate la concurs 50 de locuri fără taxă, 125 de locuri cu taxă şi 100 de locuri la continuarea studiilor.

Pentru studiile de masterat au fost aprobate 580 locuri bugetate, la fel ca şi anul trecut, şi alte 1343 locuri cu taxă.

Pentru studiile de doctorat, Universitatea „Ştefan cel Mare” scoate la concursul din acest an 40 de locuri fără taxă şi 80 de locuri cu taxă, pentru 13 domenii.

Admiterea la cele mai multe dintre facultăţile din cadrul Universităţii Suceava se face pe bază de concurs de dosare. Excepţie fac Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde candidaţii vor susţine probe de aptitudini, respectiv probe vocaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” dă startul la înscrieri.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Universitatea „Ştefan cel Mare” dă startul la înscrieri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa NU trimis de
( 8 iul 2010, 12:30:58
Pentru cei care au terinat licenta, le atrag atentia ca daca vor sa dea la SLMP - Semiotica Limbajului in Mass-Media si Publicitate ... vor realiza apoi ca facultatea nu este asa de interesanta precum pare. Vor avea profesori care nu vor veni la ore, care vor cere un referat iar poi se trezesc ca au note mici. Sau veti da de profesori care se cred inteligenti, care jignesc masteranzii si care se cred miezul din Fanta. Un exemplu la cele mai sus spune este dl. I. C. Corjan. Sa traiesti mosule !
1.1  RE: Sa NU trimis de
( 8 iul 2010, 13:51:07
ANIMALX, nu prea stii ce vorbesti: "vor realiza ca facultatea nu este asa de interesanta precum pare...". Care facultate?? Parca vorbeai de masteratul SLMP. Ca absolvent de Litere, eu zic ca nu ar trebui sa generalizezi pentru ca sunt destul de multi profesori extrem de bine pregatiti la Litere, cum sunt si altii mai putin pregatiti, dar intr-un numar destul de redus. Nu cred ca ai vreun drept sa dai nume de profesori atata timp cat tu te ascunzi in spatele unui ID anonim. Se pare ca al tau comentariu ascunde un mic conflict personal pe care o persoana inteligenta nu l-ar fi prezentat aici si in niciun caz nu ar generaliza acest fapt la un intreg masterat, ca sa nu mai vorbesc de o intreaga facultate. Mult succes!
2.   Sa NU trimis de
( 8 iul 2010, 16:14:59
Occident, sa stii ca intr-o oarecare masura Animalx are dreptate. Am facut si eu SLMMP si sunt intr-adevar profesori buni care isi fac orele asa cum trebuie (un exemplu ar dna Graur care a tinut cursuri extrem de interesante), dar in ceea ce-l priveste pe dl Corjan, da, intr-adevar nu si-a facut orele si multi masteranzi s-au trezit cu note mici. Or, din momentul ce nu-ti faci orele nu poti pune note pe NIMIC, nu? Uite, eu nu-mi ascund identitatea si imi asum ceea ce am scris. In rest, eu personal am fost multumita de acest masterat.
3.   Hehe trimis de
( 8 iul 2010, 23:02:41
eu am terminat SLMP si stiu despre ce vorbesc. Stiu cum e si nu cred ca se va schimba ceva prea curand
4.   Pt OCCIDENT & ANIMALX trimis de
( 9 iul 2010, 08:36:52
Nu prea stiu eu despre ce tot vorbiti voi, dar de la doi absolventi de litere ma asteptam la cu totul o altfel de discutie. Pana si nickurile va desconspira nivelul de educatie! Occident si AnimalX ? Bai fratilor pe tanti ce vindea bomboane agricole pe plaja din Mamaia tot asa o cheama, Occident, iar AnimalX ... Soparla nu e cu tine, sau vrei sa pari dur?
Eu macar ma ascund dupa o diploma de palmas, dar voi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei