Întârzierile repetate ale executări lucrărilor de modernizare a staţiei de epurare din municipiul Suceava, în cadrul proiectului ISPA, au pus pe gânduri conducerea municipalităţii sucevene, care a solicitat discutarea problemei cu conducerea generală a firmei spaniole Dytras, căreia i-a fost încredinţată această lucrare.
“O problemă neplăcută a apărut la staţia de tratare - epurare a Sucevei, unde, dacă la un moment dat cei de la Dytras erau fruntaşi la execuţia lucrărilor, azi lucrurile bat pasul pe loc. Sunt probleme în primul rând între ei şi subcontractori, care au dus la întârzierea execuţiei lucrărilor. De aceea l-am convocat la discuţii pe directorul general al Dytras Spania, împreună cu specialiştii de la ACET şi reprezentanţii firmei de consultanţă, să ne asigurăm că toate lucrurile vor fi în ordine în cele din urmă. Acolo, problemele sunt mai complicate din punct de vedere tehnic, pentru că în măsura în care nu sunt finalizate construcţiile civile, nu poate fi realizată partea electrică şi nici cea mecanică, toate depinzând una de cealaltă. Noi avem nevoie ca din toamnă să umplem decantoarele cu apă şi staţia să funcţioneze. Nu e de competenţa noastră să intervenim între ei şi subcontractori, dar Dytras trebuie să înţeleagă că aceste firme care fac efectiv lucrările nu pot lucra pe doi bani, iar ei să ia smântâna”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Cel mai sceptic în privinţa realizării proiectului de modernizare a staţiei de tratare – epurare a apelor uzate din municipiul reşedinţă de judeţ este reprezentantul firmei de consultanţă Eptisa, care a precizat că dacă staţia nu e pusă în funcţiune până în octombrie, nu va mai putea fi utilizată decât anul viitor, în primăvară.