Sucevenii care vor să-i ajute pe semenii lor afectaţi de inundaţii cu alimente, haine, mobilier, bani sau materiale de construcţii au la dispoziţie, începând de ieri, cortul amplasat în parcarea Shopping City Suceava, unde vor fi întâmpinaţi de un grup de voluntari de la Fundaţia ANA, zilnic, între orele 10.00 şi 18.00.
Startul campaniei de ajutorare “Sprijin pentru sinistraţii din Bucovina”, organizată de Shopping City Suceava în parteneriat cu Fundaţia ANA, Asociaţia „Sf. Ioan” şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, a fost dat ieri dimineaţă, acţiunea urmând să se încheie pe 18 iulie.
“Fiecare dintre noi se poate implica, donând din lucrurile pe care le are celor sinistraţi. Bunurile pe care noi le putem oferi înseamnă mult pentru aceste familii ale căror locuinţe au fost distruse: îmbrăcăminte, încălţăminte, echipamente electronice, mobilier, materiale de construcţii, alimente neperisabile sau bani. Să întindem o mână de ajutor celor afectaţi de inundaţiile care au devastat judeţul Suceava. Sperăm din toată inima ca sucevenii să fie sensibilizaţi de suferinţa şi de necazurile concetăţenilor noştri. Să dăm dovadă de omenie şi să-i ajutăm cât mai substanţial”, a declarat directorul Shopping City Suceava, Mircea Petrariu.
“Apa este dătătoare de viaţă, dar de această dată a lăsat în urma ei jale şi durere.
Ne dorim ca împreună să oferim celor năpăstuiţi din puţinul fiecăruia ceva pentru cei care nu mai au nimic. Dorim să le arătăm solidaritate”, a adăugat şi directorul general adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie, Lucian Grigoriu, cortul în care se adună ajutoarele fiind pus la dispoziţie gratuit de instituţia pe care o reprezintă.
Case pentru familiile rămase pe drumuri
Reprezentantul Asociaţiei Sf. Ioan, părintele Vartolomeu, a solicitat oamenilor, ca, pe cât posibil, să contribuie cu bani sau materiale de construcţii, care ar fi binevenite pentru acţiunile de refacere a caselor distruse de inundaţii.
“Mulţi vor da îmbrăcăminte sau alimente, care sunt perisabile, dar cel mai mult au nevoie de materiale de construcţii, să le fie refăcute casele. Biserica se concentrează pe construirea de noi case pentru familiile afectate de inundaţii, care au rămas fără adăpost. Sunt familii care au trudit o viaţă întreagă, iar acum au rămas sub cerul liber. Până acum, pe lista noastră de familii rămase fără adăpost sunt 40 de cazuri. Zilele următoare vom începe să turnăm fundaţia primelor case şi sperăm ca în câteva luni, până cade bruma, să le ridicăm, apoi să avem grijă să le mobilăm”, a spus părintele Vartolomeu, anunţând programul de reconstrucţie a caselor distruse, cu banii din donaţii.