Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Specializări pretenţioase

9,74, ultima medie cu care s-a intrat la “Petru Rareş”, la profilul Matematică-Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi în acest an, Colegiul Naţional “Petru Rareş” a bătut recordurile în ceea ce priveşte ultima medie de admitere la liceu, la specializarea Matematică -Informatică, bilingv-engleză. După repartizarea computerizată de ieri, ultima medie cu care s-a intrat la colegiul şi profilul menţionat este 9,74, candidaţii cu rezultate mai mici decât acesta fiind repartizaţi la alte profiluri, în funcţie de opţiunile exprimate. Nici la profilul Matematică-Informatică bilingv-germană ultima medie de admitere nu este cu mult mai mică, candidatul din coada listei admişilor având media 9,65. La acelaşi colegiu, la Ştiinţe ale Naturii, media ultimului admis a fost 9,53, în timp ce la Ştiinţe Sociale cea mai mică medie cu care s-a intrat este 9,37. La majoritatea specializărilor de la Colegiului Naţional „Petru Rareş”, ultima medie cu care s-a intrat a fost peste 9. Singura specializare unde ultima medie de admitere a fost 7,15 este Filologie.

Într-un clasament al primelor 50 de specializări din ţară, cu cele mai mari medii de admitere, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu specializarea Matematică-Informatică bilingv – engleză, se află pe locul 10. În acelaşi clasament, Colegiul „Petru Rareş” se situează şi pe locurile 17 şi 28 cu profilurile Matematică-Informatică – bilingv-germană şi Ştiinţe ale Naturii. Colegiul sucevean este singurul liceu din judeţ care a intrat în topul liceelor din ţară în ceea ce priveşte cel mai greu accesibile specializări.

 

Media 10 la admitere pentru o elevă din Fălticeni

Ministerul Educaţiei a făcut repartizarea computerizată la liceu cu o zi mai devreme decât data prevăzută în calendarul admiterii. 7.082 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la repartizare pentru a intra la liceu, iar 7039 dintre aceştia au devenit liceeni chiar după prima repartiţie.

În ceea ce priveşte mediile de admitere ale noilor liceeni din judeţul Suceava, acestea variază de la 10 la 4,05. Astfel, cea mai mare medie de admitere la liceu este 10, rezultat obţinut de Iustina Crăciun din Fălticeni, elevă care a ales să urmeze Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”. La diferenţă de doar o sutime se află patru absolvenţi de gimnaziu, care au intrat la liceu cu media de admitere 9,99.

 

4,05, ultima medie cu care s-a intrat la liceu

La polul opus se află candidaţii cu cele mai mici medii de admitere şi care totuşi au reuşit să intre la liceu. 4,05 este cea mai mică medie cu care doi candidaţi au „prins” un loc la liceu. Per total, în judeţ, 67 de absolvenţi de gimnaziu au intrat la liceu cu medii între 4,99 şi 4,05. Alţi 43 de elevi din judeţ au  rămas nerepartizaţi, deşi unii dintre ei aveau medii de admitere mai mari decât ultima medie cu care s-a intrat la liceu. Din cauza numărului insuficient de opţiuni exprimate, unii candidaţi au rămas pe dinafară. Fiindcă media pe care o aveau a fost prea mică pentru a intra la liceul dorit şi pentru că nu au optat şi pentru alte specializări, elevii nu au fost repartizaţi, iar acum, la a doua etapă de admitere, vor trebui să opteze pentru ocuparea unor locuri rămase libere. Cea mai mare medie cu care un candidat nu a intrat la liceu a fost în acest an 7,28.

 

Sute de locuri rămase neocupate

Deşi concurenţa a fost acerbă pentru unele specializări şi profiluri, 851 de locuri la liceu au rămas neocupate şi vor intra în cea de-a doua repartizare computerizată, care va avea loc pe 12 iulie. Cele mai multe locuri rămase libere sunt la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, unde sunt disponibile 93 de locuri pentru etapa a doua a repartizării la liceu. La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” au rămas neocupate 59 de locuri, iar la Colegiul „Samuil Isopescul” au rămas libere 43 de locuri în clasa a IX-a. Judeţul Suceava se situează pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte numărul de locuri la liceu rămase neocupate, după Iaşi şi Bucureşti.

105 candidaţi repartizaţi la liceele din Suceava sunt din alte judeţe, iar cei mai mulţi dintre ei vin din Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 9,74, ultima medie cu care s-a intrat la “Petru Rareş”, la profilul Matematică-Informatică.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
9,74, ultima medie cu care s-a intrat la “Petru Rareş”, la profilul Matematică-Informatică3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sub 4 nu ramai repetent ? trimis de
( 2 iul 2010, 11:21:58
In ziar scrie ca "4,05, ultima medie cu care s-a intrat la liceu". Din cate stiu eu cu media sub 5 ramai repetent. S-a schimbat ceva in sistemul de notare si nu am fost eu atent ?
1.1  RE: Sub 4 nu ramai repetent ? trimis de
( 2 iul 2010, 12:10:02
4,05 este media de admitere pe care tu o confunzi cu media de absolvire (asta trebuie sa fie mai mare de 5). media de admitere se calculeaza astfel 50% media de absolvire +25% media tezelor din clasa a 7a si 25% media tezelor nationala casa a 8a.
in concluzie poti intra la lice cu media de admitere sub 5, daca ai media de absolvire peste 5. Capisci?
1.2  RE: Sub 4 nu ramai repetent ? trimis de
( 2 iul 2010, 13:38:48
Iti inteleg aluzia .... dar degeaba se intra cu note mari si face carte si apoi daca un absolvent de facultate (Spiru Haret) plin de bani iti ocupa postul pe care vrei sal ocupi prin concurs....sad
2.   Viitorul Romaniei trimis de
( 2 iul 2010, 13:01:33
Cu asa elevi iesit din comun de destepti (9.74 ultima medie) eu nu mi-as mai face griji pentru Romania?Mai aveti rabdare inca vre-o 10 ani si cred ca Romania a sa ajunga in fata la USA cu asa eminenti.laughing
2.1  RE: Viitorul Romaniei trimis de
( 2 iul 2010, 13:39:47
Iti inteleg aluzia .... dar degeaba se intra cu note mari si face carte si apoi daca un absolvent de facultate (Spiru Haret) plin de bani iti ocupa postul pe care vrei sal ocupi prin concurs....sad
3.   Ma indoiesc trimis de
( 2 iul 2010, 21:57:14
felicitari celor care au obtinut pe bune mediile astea...la restul de 85% le doresc parintilor succesuri in afaceri k sa aiba de unde cotiza si in continuare...
4.   Incepeti cu invatamantul trimis de
( 3 iul 2010, 02:47:50
Daca vreti ca in Romania sa apara schimbari spre bine in viitorul apropiat, atunci incepeti cu invatamantul. Profesorii ar trebui sa fie platiti mai decent - dupa care si examenele si notarile probabil vor incepe sa fie mai realiste. Altfel, cu asa generatii care inca de pe bancile scolii sunt invatati sa fie incorecti, la ce vreti sa va asteptati de la Romania? Doar la impozite mai mari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei