Ploile abundente şi căldura din ultima perioadă au dus la o înmulţire alarmantă a coloniilor de ţânţari. Municipalitatea suceveană spune de ani buni că nu are bani pentru campaniile profesioniste de dezinsecţie, aşa că uciderea ţânţarilor se face din când în când, pe domeniul public, în parcuri, în zona locurilor de joacă şi în apropierea ochiurilor de apă, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să facă pe cont propriu dezinsecţie în subsolurile blocurilor, acolo sunt adevărate „crescătorii” de ţânţari
Cele mai expuse locaţii la atacul ţânţarilor sunt Parcul Şipote, unde umezeala şi mizeria favorizează înmulţirea acestor insecte, precum şi zona Cetăţii de Scaun, din cauza vegetaţiei abundente. Zilele Sucevei, care se vor desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare şi Taraful Fanfarelor, de la sfârşitul lunii, mobilizează autorităţile judeţene să se implice în ecologizare şi dezinsecţie în spaţiile în care se aşteaptă un aflux mare de persoane, inclusiv copii.
De curăţenie în Parcul Şipote se va ocupa, ca de obicei, Direcţia Silvică Suceava, iar de ţânţari, în perimetrul Muzeului Satului Bucovinean, Complexul Muzeal Bucovina. La fel ca şi în anul precedent, muzeul va investi 100-200 de lei în soluţie de insecticid, pe care o va pulveriza cu ajutorul angajaţilor proprii, scutind costurile mult mai mari pe care le-ar implica angajarea unei firme de profil.