Ar putea părea o biserică exclusivistă pentru că se adresează unui număr de 40 de oameni din 20 de familii, dar în realitate este simbolul credinţei pentru oamenii care duc o viaţă aspră în creierul munţilor.
Resfinţirea bisericii din Cununschi, sat situat în comuna Brodina, a fost prilej de mare sărbătoare pentru localnici, dar şi pentru curioşii şi credincioşii care au venit din aproape tot judeţul. Pentru săteni a fost împlinirea unui vis, iar eforturile făcute pentru renovarea bisericii au fost considerabile. Un merit aparte îi revine epitropului Dumitru Buceag, care s-a implicat serios în acţiunea de refacere a bisericii cu hramul „Înălţarea Domnului”. Impulsionaţi de epitrop, oamenii din Cununschi au dat din puţinul lor pentru a vedea finalizate lucrările de extindere şi renovare a bisericii. A fost un efort de peste două miliarde de lei vechi, la care se adaugă zecile de icoane donate de persoane din tot judeţul. Printre cei care au făcut ca biserica din Cununschi să aibă 88 de icoane se numără primari din judeţ, reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, ai Ocolului Silvic Brodina, de la Oficiul Judeţean de Cadastru Suceava, dar şi mulţi oameni care au vrut să rămână anonimi.
Parte a parohiei Sadău-Brodina, din Protopopiatul Rădăuţi, biserica din Cununschi a fost resfinţită pe 30 mai de către Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preot Petru Lupăştean Barfă, protopop al Protopopiatului Rădăuţi, precum şi alţi zece preoţi.
„Pentru toată suflarea satului a fost un moment de mare înălţare spirituală. Chiar dacă este o parohie mică, cu doar 40 de oameni, credinţa este la fel de mare ca în alte părţi. Oamenii de aici meritau să aibă o biserică a lor. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat să resfinţim biserica, cu o notă în plus pentru epitropul Dumitru Buceag, cel care a pus mult suflet în acest proiect”, a mărturisit preotul Dumitru Gorban, parohul bisericii din Cununschi.
Biserica a fost ridicată în urmă cu 24 de ani. La acea vreme era un lăcaş de mici dimensiuni, neîncăpător pentru toată suflarea satului. De-a lungul anilor a suferit mai multe lucrări de extindere, iar acum are dimensiunea de 12 metri lungime şi opt metri lăţime.