Şapte persoane, printre care şi trei copii, au fost internate în spital cu toxiinfecţie alimentară după un grătar la iarbă verde, a informat ieri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Alexandru Lăzăreanu.
Potrivit medicului, focarul a fost înregistrat în localitatea Cotu Băii, iar pacienţii prezintă forme uşoare şi medii de boală.
Cele şapte persoane - trei copii, dintre care unul de un an şi opt luni, şi patru adulţi până în 40 de ani - au mâncat, luni seară, mici şi carne de pui preparate la grătar. Toţi bolnavii au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Fălticeni, pentru tratament de specialitate, în timp ce o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică s-a deplasat în zonă pentru a preleva probe.
Urmează ca investigaţiile de laborator să stabilească alimentul care a provocat îmbolnăvirea.
“Nu este un incident petrecut într-o unitate de alimentaţie publică, s-a întâmplat într-o familie care a ieşit la un grătar şi probabil n-a ţinut cont de modul de păstrare a produselor. Se întâmplă şi în mediul casnic, dacă nu suntem atenţi”, a spus ieri directorul DSP Suceava, care a cerut populaţiei să respecte condiţiile de păstrare a alimentelor uşor perisabile, mai ales în sezonul cald, pentru a evita apariţia unor astfel de cazuri.