Doi fraţi din comuna Arbore, Aurel şi Floarea Hrib, se numără printre victimele lui Nati Meir, fost candidat la preşedinţia României care se află în arest preventiv după ce a fost acuzat de punere în circulaţie de valori falsificate şi deţinere de valori falsificate în vederea punerii în circulaţie, falsificare de valori străine şi înşelăciune. Pe masa de lucru a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi se află un dosar care îl are ca „vedetă” tocmai pe Meir, dosar care a sosit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti.
În urmă cu câţiva ani, cei doi arboreni l-au întâlnit la Bucureşti pe Nati Meir, care le-a promia un loc de muncă bine plătit în Israel, însă le-a solicitat instituirea unor garanţii imobiliare asupra bunurilor deţinute de aceştia, condiţii în care au încheiat un contract de ipotecă în favoarea SC ORSWALSAM TRADING SRL, o firmă din Bucureşti, controlată de Meir. Deşi li se promisese o sumă mult mai mare, cei doi suceveni au lucrat în Israel o scurtă perioadă, în condiţii deosebit de grele, pentru numai 450 de dolari USA pe lună, şi în cele din urmă s-au întors în ţară. Nati Meir nu a ridicat însă ipoteca de pe gospodăriile acestora, ceea ce i-a determinat să apeleze la autorităţi.
„Astăzi (n.r. ieri) a fost înregistrat în evidenţa noastră operativă dosarul avându-l ca făptuitor pe Nati Meir, iar ca persoane vătămate, pe Hrib Aurel şi Floarea, care-l reclamă pe primul pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în convenţie, în formă calificată. Pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 12 ani de închisoare. Urmează ca Poliţia Municipiului Rădăuţi să demareze investigaţiile, să stabilească şi procedurile în urma cărora va fi adus şi audiat făptuitorul”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Viorel Damu.
Nati Meir are aproape 55 de ani, s-a născut la 23 mai 1955 în oraşul Haifa, din Israel, din părinţi emigranţi din România. A absolvit Facultatea de Matematică şi Facultatea de Inginerie de Maşini din Beer Sheva şi a obţinut în anul 1980 diploma de inginer maşini-matematică. A lucrat ca profesor de matematică şi ofiţer în armata israeliană. Nati Meir a ieşit pentru prima dată din Israel în anul 1996, când avea 41 de ani. A vizitat mai întâi Germania, iar apoi a revenit în România, unde s-au născut părinţii săi.