Deliberativul judeţean întrunit în şedinţă la finele săptămânii trecute a aprobat tarifele pe care Camera Agricolă Judeţeană, structură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, le va percepe pentru serviciile prestate.
Un segment de servicii vizează elaborarea de planuri de afaceri şi proiecte pentru accesarea fondurilor comunitare sau cofinanţare publică. Astfel, pentru întocmirea unui proiect în valoare de 7.500 de euro finanţat din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) pe măsura 141- „sprijinul de subzistenţă”, Camera Agricolă percepe un tarif de 150 de euro.
Tariful creşte la 4% din valoarea proiectului în cazul proiectelor finanţate din FEADR pe măsura 112- „instalarea tinerilor fermieri”. Pentru servicii de asistenţă tehnică în vederea întocmirii documentaţiei necesare constituirii de forme asociative, Camera Agricolă percepe un tarif de 500 de lei.
O altă categorie de taxe se referă la organizarea de cursuri de pregătire profesională. Cei care vor să urmeze cursuri de calificare în domeniul industriei alimentare şi cursuri de tractorist vor plăti o taxă de 400 de lei de persoană. În cazul cursurilor vizând apicultura, floricultura şi agroturismul, tariful este de 300 de lei de persoană. Preţul coboară la 250 de lei pentru cursurile de calificare în meserii care ţin de sectoarele zootehnic şi vegetal. De menţionat că persoanele care primesc ajutor social beneficiază de gratuitate la toate serviciile practicate de Camera Agricolă Judeţeană.