Ştiaţi că mai mult de 60 % din populaţie suferă de diferite afecţiuni anorectale?
Ştiaţi că şi voi puteţi avea o astfel de afecţiune? Poate nu vă daţi seama sau poate că nu se manifestă în nici un fel în acest moment, dar ce confirmă sigur medicii proctologi, este că datorită lucrului îndelung pe scaun la calculator, datorită unei alimentaţii necorespunzătoare şi a unui stil de viaţă sedentar, vă puteţi număra şi voi printre cei cu boli hemoroidale, începând de la unele simple şi ajungând până la tumori maligne, dacă nu le veţi trata la timp.
Ştim prea bine că toate acestea creează disconfort la început, urmând ca apoi să vă pună viaţa în pericol.
Ce sunt hemoroizii?
Hemoroizii (interni) sunt vene care căptuşesc canalul anal ca nişte perniţe, asigurând închiderea etanşă a anusului, astfel încât, în condiţii normale, nici scaunul diareic, nici flatulenţa nu se pot exterioriza involuntar. Dacă hemoroizii sunt afectaţi în mod permanent, ca de exemplu în constipaţia cronică, ei se măresc şi sunt împinşi treptat în afara anusului.
Care sunt simptomele hemoroizilor?
De obicei sângerarea prin anus, cu sânge roşu franc, urmată de prolabarea hemoroizilor în afara anusului, însoţită de secreţie anală care pătează lenjeria, o senzaţie neplăcută de presiune.
Cum pot fi trataţi hemoroizii?
Netrataţi cresc mult în dimensiuni, rămânând ca singura atitudine terapeutică intervenţia chirurgicală, cunoscută pentru inconvenientele majore. Tratamentul medical şi măsurile igieno-dietetice au rol de ameliorare. Iată de ce concluzia firească este aceea că hemoroizii trebuie excizaţi, pentru ca ei să nu se dezvolte în continuare şi să evolueze spre stadii mai avansate!
Clinicile „Laurus Medical - ProctoMed” abordează maniera nechirurgicală de tratament în cazul bolii hemoroidale, şi anume ligatura cu benzi elastice, fototermocoagularea în spectru infraroşu şi utilizarea radiofrecvenţei.
Fără internare, pacientul se prezintă în medie 3-4 sedinţe la clinică, unde, prin intermediul unei anuscopii computerizate sunt ligaturate una sau două mase hemoroidale, fără durere şi fără necesitatea unei anestezii. Aşadar acestea fiind metodele de tratare, pacienţii Laurus Medical nu au nevoie de spitalizare, putându-şi, astfel, continua activităţile cotidiene fără nici o problemă.
Vă putem spune că am construit în Suceava o echipă medicală de excepţie, serioasă şi profesionistă, compusă din medici primari chirurgi şi asistente medicale, care au beneficiat de un stagiu de pregătire de patru luni la clinica centrală din Bucureşti.
Pentru a vă programa, mai întâi, în vederea unui consult în cadrul clinicii noastre, ne puteţi apela la numărul de telefon 0230.211.888 (de luni până vineri, între orele 08-20, şi sâmbătă, între orele 08-12).
Ne aflăm pe strada Universităţii, nr.19, bloc B, parter (în spatele Centrului Comercial „Zimbru” şi al magazinului „Kaufland”).
Vă aşteptăm cu încredere în clinica noastră!