Locuinţe sociale doar pentru cei care au bani suficienţi pentru a nu se umple de datorii la asociaţie. Acesta este noul criteriu impus de municipalitatea suceveană la repartizarea unor locuinţe sociale în noile blocuri construite în cartierul ANL de la Metro.
Locuinţele respective, care au fost destinate iniţial familiilor care urmau să fie evacuate din casele naţionalizate, au rămas libere după ce mai multe familii au câştigat în instanţă dreptul de a rămâne acolo unde au locuit multă vreme.
“Avem cel puţin 12 apartamente care nu vor mai fi repartizate familiilor care urmau să fie evacuate din casele naţionalizate, iar procesele nu sunt toate finalizate încă. Decizia prin care ne-au fost acordaţi banii necesari construirii celor două blocuri ne obligă să repartizăm locuinţele rămase cazurilor sociale. Ţinând cont de starea bună a acestor blocuri şi de obligaţia noastră de a nu crea probleme locatarilor, prin repartizarea locuinţelor libere unor familii care nu le pot întreţine şi nici să-şi achite cheltuielile comune, a trebuit să impunem o serie de restricţii”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Astfel, au dreptul la o locuinţă socială în blocurile de la Metro cei care au, pe ultimele 12 luni, un venit net lunar de persoană sub nivelul salarial net pe economie de 1400 de lei, dar nu mai mic de decât venitul minim net lunar pe economie, de 500 de lei pentru fiecare membru al familiei.
Spre deosebire de criteriile ANL, la întocmirea punctajului, nivelul studiilor absolvite nu mai constituie un criteriu de departajare, fiind vorba de locuinţe sociale. În schimb, puncte suplimentare vor fi acordate titularilor căsătoriţi, celor cu număr mare de copii, solicitanţilor cu handicap sau invaliditate, precum şi celor cu persoane suferinde în întreţinere. Toate aceste criterii vor fi supuse analizei Consiliului Local săptămâna viitoare, în vreme ce lista persoanelor care vor primi o locuinţă socială va fi aprobată peste o lună.