Musafiri de seamă la Suceviţa cu ocazia Paştelui. Fostul mare internaţional român Gică Popescu, dar şi impresarul Victor Becali au ţinut să-şi petreacă sărbătorile pascale la Hotelul Sofia, un stabiliment de patru stele.
Dacă Victor Becali a stat doar două zile, de duminică până marţi, Gică Popescu şi familia sa au petrecut nu mai puţin de cinci zile la Suceviţa. Fostul căpitan al echipei naţionale a României a sosit în Bucovina pe calea aerului, cu elicopterul proprietate personală, şi a plecat spre casă cu acelaşi mijloc de transport.
„Am ales elicopterul pentru a evita aglomeraţia de pe şosele. Dacă veneam cu maşina făceam 6-7 ore, aşa însă am ajuns mult mai rapid”, a precizat Gică Popescu. Acesta a mărturisit că, deocamdată, încă nu s-a aşezat la manşă, dar speră s-o facă în curând, după ce va absolvi cursurile de pilotaj pe care le urmează în prezent.
Referitor la alegerea de a petrece Paştele în Bucovina, Gică Popescu a mărturisit că a făcut cea mai bună alegere.
„Spre ruşinea mea, nu cunoşteam aproape deloc această zonă. Am mai fost o dată, la o nuntă, acum câţiva ani, dar nu am avut timp să văd frumuseţile locului. M-au impresionat casele şi oamenii. A fost cel mai frumos Paşte”, a mărturisit Popescu.
Fostul jucător al Barcelonei a luat lumină în noaptea de Înviere de la Mănăstirea Suceviţa, dar în sejurul petrecut în Bucovina a vizitat şi celelalte mănăstiri.
„Cel mai mult m-a impresionat Putna, poate şi pentru că are o mare semnificaţie istorică, dar şi celelalte mănăstiri sunt superbe. Cu siguranţă am să revin în zonă. Nu ştiu când, dar voi reveni”, a adăugat Gică Popescu.
„Un om foarte modest”
Venirea lui Gică Popescu la Hotelul Sofia a fost o surpriză până şi pentru proprietarii acestui stabiliment de patru stele.
„A ales un pachet de cinci zile, a sosit de joi după-amiază şi a plecat marţi. Nu vă pot spune cât a plătit, dar vă asigur că este vorba de o sumă rezonabilă”, a precizat Constantin Semenov.
În afara produselor tradiţionale pentru Paşte, lui Gică Popescu şi celor din anturajul său le-au fost pregătite şi alte surprize.
Viţelul la proţap şi purcelul de lapte au fost doar câteva din „amănuntele” culinare ale sejurului din Bucovina, în timp ce ambientul a fost asigurat de o formaţie de lăutari adusă de la Botoşani.
„Am rămas impresionat de Gică Popescu. Este un om foarte modest şi cu foarte mult bun-simţ. I-a plăcut zona şi a spus că va mai veni”, a completat proprietarul stabilimentului în care Gică Popescu şi-a petrecut sărbătorile pascale.
( 7 apr 2010, 12:50:43