Peisajul urban din mai multe localităţi ale judeţului Suceava a fost îmbogăţit cu ouă mari, decorate cu însemne specifice Paştelui. Printre acestea, câteva au atras atenţia localnicilor, dar şi a celor care au traversat localităţile respective.
Oul de la Fântâna Mare
Primul ou care anunţă turiştii că au ajuns în „Ţinutul Mănăstirilor” este cel realizat de autorităţile de la Fântâna Mare. Oul, amplasat în intersecţia de la Spătăreşti, unde DN 2 se desparte spre Gura Humorului şi Suceava – Siret, este vopsit în roşu, are forma unui obuz din al Doilea Război Mondial şi este prins cu scoabe de metal de un suport de lemn.
Ou în car, la Fălticeni
La Fălticeni a fost amplasat un ou care îmbină elemente tradiţionale din judeţul Suceava, simbolizând viaţa, moartea, eternitatea, iubirea, cunoaşterea.
Oul a fost aşezat într-un car cu jug, vechi de peste 100 de ani, devenind un punct de atracţie pentru cei care au vrut să-şi facă fotografii, mai ales că unii tineri, în noaptea de Înviere, au luat locul boilor care sunt înjugaţi la car.
Oul de tinichea
Un alt ou care a devenit punct de atracţie pentru turiştii aflaţi în tranzit de Paşte pe Drumul Naţional 2E Spătăreşti – Păltinoasa a fost cel din centrul comunei Cornu Luncii. Oul din tablă, un produs sută la sută "Fabricat în Cornu Luncii", pus la răscruce de drumuri, a ieşit în evidenţă prin forma sa de butoi cu capetele bombate. Oul este decorat cu linii albe, roşii, negre şi galbene şi în partea superioară sunt opt cercuri roşii.
Ou la „poarta de intrare” în zona ouălor închistrite
La Gura Humorului, „oul uriaş” a fost pus pe fân, într-o coşarcă de nuiele, în fântâna arteziană din sensul giratoriu. Este un ou pe care predomină culorile roşu şi negru, cu model specific Bucovinei. Sub oul încondeiat este scris „Hristos a Înviat!” în limbile română, germană şi engleză, staţiunea Gura Humorului fiind considerată de primarul Marius Ursaciuc „poarta de intrare” în zona ouălor închistrite din Bucovina.
Ou cu motor, la Frasin
Trecătorii pe Drumul Naţional 17, de la Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc, s-au oprit şi în centrul oraşului Frasin, unde complexul statuar cu miel împăiat şi îngeraşi îndrăgostiţi de anul trecut a fost înlocuit cu un ou încondeiat, de mari dimensiuni. Oul a fost decorat cu modele şi în culorile specifice Bucovinei, fiind considerat ca fiind cel mai reuşit din judeţ. Dar pentru a ieşi şi în acest an în evidenţă, cei de la Frasin au pus oului motor, “ca să se învârtă”, aşa cum ne-au spus câţiva localnici care se cinsteau la o bere la unul din magazinele din centrul oraşului. “Decât miel împăiat, mai degrabă un ou încondeiat, aşa ca la noi. Suntem oameni gospodari şi nu vrem să ne facem de râs, că anul trecut ne-au dat la televizor şi în ziare”, ne-a spus localnicul.