Elevii Şcolii cu clasele I-VIII Plopeni s-au mobilizat şi, în Săptămâna Patimilor, au strâns daruri, pe care le-au oferit, în Vinerea Mare, bătrânilor aflaţi în Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.
Pachetele oferite din inimi calde de copii au constat în produse alimentare (ulei, zahăr, orez, paste făinoase, făină, cozonaci, dulciuri, sucuri, ceaiuri, fructe, zacuscă, dulceaţă), prosoape, papuci de casă, articole de vestimentaţie şi produse cosmetice şi de îngrijire.
Bătrânii i-au întâmpinat cu lacrimi în ochi şi cu mulţumiri, lipsa celor dragi şi singurătatea lor cutremurătoare fiind dureroase. Impresionaţi de drama celor care trăiesc uitaţi de cei pe care odată i-au crescut şi îngrijit, copiii de la Şcoala Plopeni au stat de vorbă cu bătrânii, ascultându-le cu emoţie şi tristeţe poveştile de viaţă.
Cu mare căldură sufletească şi recunoştinţă, elevii au fost întâmpinaţi de măicuţele şi preoţii care au grijă de cei aflaţi în aşezământ, credinţa fiind esenţa şi motorul vieţii acelora aflaţi în suferinţă.
„Din discuţiile purtate cu măicuţele din aşezământ, elevii au înţeles că este necesar şi înălţător să-i ajuţi pe cei aflaţi în necaz, de aceea câţiva copii cu iniţiativă au promis că vor merge ca voluntari la acest azil pentru a le da o mână de ajutor măicuţelor la îngrijirea persoanelor imobilizate la pat, la pregătirea mesei şi la alte treburi gospodăreşti”, a declarat profesorul Mihai Greciuc.
Program artistic, pentru bătrâni
După ce au trecut prin fiecare cameră din aşezământ, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni le-au oferit tuturor un frumos program artistic potrivit momentului, Vinerea Patimilor şi Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, care a cuprins poezii, cântece religioase şi Prohodul Domnului. Împreună cu preoţii care păstoresc credincioşii din acest cămin, au cântat rugăciunile „Tatăl Nostru” şi „Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu”. Ionuţ Paiu, din clasa a VII-a B, coordonat de profesorul Mihai Greciuc, i-a încântat pe bătrânii singuri cu melodiile „Biserica Iubirii” şi „Suflete dragi”. Momentele artistice şi religioase au fost extrem de emoţionante şi înălţătoare, iar elevii, împreună cu toate cadrele didactice coordonatoare ale acţiunii, au fost apreciaţi şi răsplătiţi cu iconiţe şi acatiste.
Cadrele didactice care au iniţiat şi coordonat activităţile desfăşurate în preajma sărbătorilor Pascale au fost director prof. Nicoleta Zettel, profesorii Mariana Buiciuc, Valentina Tablan, Mihai Greciuc, institutorii Onuţa-Lăcrămioara Mihai şi Florin Cheia.