Oferta cu care administraţia judeţeană încearcă să atragă potenţialii investitori europeni are o componentă semnificativă de produse bio, care se bucură de mare succes în rândul populaţiei din ţările Uniunii Europene. Pe lângă datele statistice referitoare la suprafaţa de teren arabil, păşuni şi fâneţe, broşura informativă cu care Consiliul Judeţean se va prezenta la Zilele Bucovinei în Parlamentul European arată că zona montană a judeţului Suceava şi-a conservat biodiversitatea şi are un mare potenţial pentru dezvoltarea agriculturii ecologice.
Primii paşi au fost făcuţi în ceea ce priveşte producţia de lapte şi miere. La această oră există deja trei unităţi de procesare a laptelui, certificate în agricultură ecologică: Dorna Lactate, Dorna SA şi Camilact, care produc şvaiţer, caşcaval, alte brânzeturi, lapte de consum şi unt, precum şi 30 de producători cu peste 3.000 de familii de albine, cu certificat eco. Cei mai cunoscuţi sunt sucevenii Ciprian Bursuc şi Ioan Popescu şi Gheorghe Iacoban, din Botoşana. În judeţ sunt circa 600 de producători de miere care deţin 18.000 de familii de albine, însă doar 17 la sută dintre aceştia s-au profilat pe producţie ecologică.