În cadrul proiectului de parteneriat „Paştele în Bucovina”, care se derulează în perioada 22 martie - 2 aprilie, elevii clasei a I-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII Salcea, îndrumaţi de profesoara Mirela Mazilu, şi elevii clasei a II-a A de la Eco-Şcoala cu clasele I-VIII Bosanci, îndrumaţi de profesoara Ştefania Matei, şi-au propus să omagieze această sfântă sărbătoare prin activităţi care să îmbine armonios utilul cu plăcutul. Pentru a învăţa cum se realizează ornamentele de Paşte, elevii celor două clase au vizitat Târgul meşterilor populari din Suceava.
Copiii au participat, împreună cu elevii clasei a IV-a C, îndrumaţi de institutorul Elvira Mihalache, de la Şcoala Salcea, la activităţile demonstrative ale meşterilor populari. Lilian Toderaşcu le-a explicat elevilor cum se împleteşte un coşuleţ din răchită, Celica Nistor le-a demonstrat cum se încondeiază („scriu”) ouăle, iar Nicoleta Buraciuc le-a vorbit despre ţeserea, brodarea, coaserea iilor şi trăistuţelor.
„Cu atâtea informaţii şi cu sufletele pline de bucuria de a fi români, popor cu atâtea tradiţii şi obiceiuri sfinte, elevii s-au întors în sala de clasă şi au realizat la rândul lor câteva ornamente de Paşte la Eco-Şcoala cu clasele I-VIII Bosanci. Românii aşteaptă Învierea Domnului, purificându-şi trupurile şi sufletele printr-un post îndelungat şi primenindu-şi locuinţele. Tot acum se reîntorc la tradiţiile şi obiceiurile legate de această sărbătoare. Tocmai de aceea, Târgul meşterilor populari deschis în Suceava în faţa Casei de Cultură atrage zilnic numeroşi vizitatori. Aceştia pot admira frumoasele ouă încondeiate, minunatele coşuri din răchită, obiecte din lemn şi ceramică, ţesături, împletituri, podoabe. Minunat este faptul că nu doar adulţii admiră munca meşterilor populari, ci şi elevii şi tinerii”, ne-a spus profesoara Mirela Mazilu.