În preajma sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au înteţit controalele la pensiuni şi restaurante, aproape 50 de astfel de unităţi din judeţ fiind verificate începând de săptămâna trecută. Controalele vor continua până joi inclusiv şi vor urmări condiţiile de cazare, de preparare a hranei şi de respectare a regulilor igienico-sanitare.
Aşa a informat ieri, în conferinţă de presă, directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că deocamdată nu au fost semnalate deficienţe majore, ci doar mici neajunsuri, sancţionate cu simple avertismente.
Unităţile cu probleme, evitate de clienţi
„Verificările noastre s-au axat mai mult pe pensiuni şi restaurante şi mai puţin pe magazine, unde sunt activi cei de la Protecţia Consumatorilor, sau carmangerii, care sunt urmărite de responsabilii de la Direcţia Sanitar Veterinară. Nu au fost probleme care să impună măsuri drastice, ci doar mici neajunsuri, legate, de exemplu, de aşezarea alimentelor, depistate la cei începători în ale turismului. Unele deficienţe s-au reglat chiar în timpul controlului”, a spus medicul.
El a subliniat că, de la an la an, condiţiile din unităţile de alimentaţie publică se îmbunătăţesc simţitor, iar sancţiunile aplicate sunt tot mai puţine.
„N-am mai semnat o amendă de două săptămâni şi am emis o singură suspendare de activitate, pentru un café-bar din mediul rural, care nu avea apă curentă. A apărut şi o selecţie naturală a unităţilor, cele în care am găsit deficienţe ani la rând începând să fie evitate de consumatori”, a punctat Ludovic Abiţei.
(31 mar 2010, 19:50:24