30 de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava au devenit politicieni de weekend. Astfel, timp de două zile, tinerii liceeni, toţi din municipiul Suceava, au fost consilieri locali, iar întreaga lor activitate a făcut parte dintr-un joc de strategie „Politica Locală”.
Jocul a fost pus la cale de către Fundaţia „Friedrich Ebert” şi a debutat vineri, 26 martie 2010, când grupul de tineri de la „Petru Rareş” s-a întâlnit cu consilierii locali suceveni la şedinţa de Consiliu Local, unde au fost dezbătute problemele municipiului şi unde au avut astfel ocazia de a afla cum se desfăşoară procesul de decizie politică la nivelul unui consiliu local.
După participarea la şedinţa Consiliului Local al Municipiului Suceava, tinerii politicieni au devenit ei înşişi consilieri locali sâmbătă, când, împărţiţi în grupuri politice, au discutat şi au luat decizii administrative, în cadrul unei şedinţe la care a participat şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Fără tineret nu se poate face Statul. Pornind de la această realitate şi pentru a contrazice prejudecata că tinerii sunt dezamăgiţi de politică şi nu manifestă interes pentru fenomenul politic, tinerii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” s-au implicat intens în activităţile Consiliului Local Suceava şi au avut ocazia să afle modul în care se iau deciziile administrative pentru municipiul în care locuiesc.
Din anul 1998, Fundaţia „Friedrich Ebert” din Germania desfăşoară jocul de strategie „Politica locală". În acest joc tinerii preiau pentru o zi rolul de Consilier Local/Primar şi conştientizează astfel ce înseamnă să fi politician local şi să decizi pentru oraşul tău.
„Această metodă de educaţie politică din Germania are ca scop să combată frustrările şi dezinteresul din partea generaţiilor tinere în privinţa a tot ce înseamnă politica şi să-i convingă pe cetăţeni de necesitatea de a participa la viaţa politică”, se arată pe pagina de internet a Fundaţiei „Friedrich Ebert”.