Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Note explicative pentru profesorii care au lăsat mulţi corigenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava a solicitat profesorilor din şcoală să prezinte în scris note explicative privind situaţia elevilor pe care i-au lăsat corigenţi pe primul semestru de şcoală. Astfel, cadrele didactice care au lăsat mai mult de 20 de elevi corigenţi au fost nevoite ca până pe 11 februarie 2010 să prezinte conducerii colegiului sucevean numărul de ore de pregătire suplimentară pe care l-au efectuat cu elevii aflaţi în prag de corigenţă, metodele de evaluare diferenţiate în funcţie de gardul de pregătire a elevilor şi ce alte mijloace au folosit cu elevii pentru a obţine rezultate minime, conform standardelor de pregătire.

Cadrele didactice care au primit asemenea cereri din partea direcţiunii s-au arătat extrem de indignate de faptul că trebuie să dea note explicative cu privire la activitatea pe care o au la catedră şi spun că este o metodă comunistă, prin care li se cere să nu lase elevii corigenţi.

„Este pentru prima dată, după Revoluţie, când mi se cer astfel de explicaţi. Se riscă astfel să se ajungă să promovăm incompetenţa”, a declarat unul dintre profesorii cărora li s-a cerut să prezinte în scris informaţii referitoare la lucrul cu elevii aflaţi în situaţie de corigenţă.

Potrivit dascălului, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, în curând, profesorii vor promova elevii de teamă de a nu da note explicative. În opinia aceluiaşi profesor, ar fi de preferat ca direcţiunea şcolii să le ceară note explicative profesorilor care promovează elevi care nu au cunoştinţe minime necesare şi nu celor care lasă elevi corigenţi.

 

Peste 5500 de corigenţi în judeţ

Un alt dascăl al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară susţine că „măsura luată este urmare a finanţării per elev a unităţilor de învăţământ. Dacă rămân mulţi elevi corigenţi, există riscul de a fi şi mulţi repetenţi şi astfel se pierd banii care ar trebui să ajungă în şcoală”.

Directoarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Crăiţa Buda Niga, a declarat că „notele de relaţii au fost solicitate din cauza numărului foarte mare de corigenţi pe primul semestru. Sunt profesori care au lăsat zeci de elevi corigenţi şi mi se pare normal să vedem ce se întâmplă şi de ce sunt cadre didactice cu aşa de mulţi elevi care nu au medii de trecere”.

Potrivit directoarei Buda Niga, notele de relaţii nu au fost solicitate tuturor cadrelor didactice, ci numai acelora care au lăsat peste 20 de elevi corigenţi.

„Am cerut aceste note în ideea de a scădea numărul mare de corigenţe. Pierdem astfel elevi”, a mai declarat directoarea Crăiţa Buda Niga. Aceasta a mai spus că, într-adevăr, este pentru prima dată când profesorilor li se cere să explice în scris situaţia corigenţilor, însă astfel de probleme s-au mai discutat în consiliile profesorale, nu este nimic nou şi neobişnuit ca situaţia şcolară a elevilor să fie în atenţia conducerii şcolilor.

„Profesorul e suveran la clasă, nu i-am întrebat de ce au lăsat corigenţi, ci vrem să vedem ce se întâmplă, pentru că sunt foarte mulţi elevi care nu au promovat primul semestru”, a mai declarat directoarea Colegiului Alimentar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „solicitarea nu este un abuz din partea şcolii. S-au mai cerut asemenea explicaţii şi la alte unităţi şcolare atunci când situaţia a impus-o”.

În primul semestru de şcoală, în judeţul Suceava au rămas corigenţi peste 5.500 de elevi, iar peste 200 de elevi au abandonat şcoala.

Finanţarea per elev a şcolilor a devenit o problemă serioasă pentru unităţile de învăţământ, care din cauza numărului mic de şcolari sunt ameninţate cu pierderea personalităţii juridice sau chiar cu desfiinţarea. Din anul şcolar viitor, la nivelul judeţului Suceava se vor desfiinţa peste 50 de unităţi de învăţământ din cauza lipsei de elevi sau de preşcolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Note explicative pentru profesorii care au lăsat mulţi corigenţi.
 Vizualizări articol: 4225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Note explicative pentru profesorii care au lăsat mulţi corigenţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Guvernare portocalie trimis de
(20 mar 2010, 12:51:10
Toti trebuie sa aiba nota 10 sau FB pe linie. Asa nu o sa mai ceara note explicative. Chit ca majoritatea sunt prosti gramada si nu stiu tabla inmultirii la liceu trebuie promovati. Fiind prost nu-ti pui intrebari. Si astfel devii votantul ideal din 4 in 4 sau din 5 in 5 ani cand votezi cum ,,trebuie,, dupa ce primesti o galeata portocalie cadou sau o pereche de cizme in functie de partid. Asa lasi in continuare incapabilii ce ne conduc acum sa-si faca interesele fara sa-i deranjezi. SCOALA ESTE PRIORITATE DE GRAD ZERO spune PITICUL NATIONAL. Eu zic ca e zero prioritate!
2.   Pai sa lase fiecare doar cate 19.... trimis de
(21 mar 2010, 07:25:42
"Craita" asta ar vrea ca numai ea sa faca "tertipuri" de genul celor pentru care a fost sanctionata personal, crezand ca daca "aranjeaza" niste note prin cataloage o sa salveze liceul.
Ce sa le faci acelor "elevi" pentru care scoala este cea mai grea povara din viata lor? Evident de pana acum...
Eu zic sa se infiinteze "profesorul de familie" care, pe langa orele de predare la scoala sa aiba si ceva "teren" ca medicul de familie, sa mearga prin baruri sa le predea "sugacilor" lectiile la care au lipsit.
Profesorilor le recomand sa nu mai lase decat cate 19 corigenti fiecare si, la numarul de elevi pe care-i mai are acum respectivul liceu, nu vor mai fi obligati "sa dea cu subsemnatul" la "craita".
Directoarei i-a placut sa dea cu subsemnata pe la procurori si s-a gandit ca i-ar sta si ei bine "in spatele mesei" sa-i vada ea pe ceilalti cum le tremura genunchii ca au lasat niste loaze corigente. Cu asa directori....scoala romaneasca o sa aiba numai SUCCESURI!
3.   Pfff trimis de
(21 mar 2010, 13:35:37
e coriJent.... nu corigent!!rolling eyes
4.   Sa traiti bine trimis de
(21 mar 2010, 13:55:18
Constat fara uimire ca portocalii isi pregatesc electoratul dupa imaginea si asemanarea lor trogloditi care ajung sa fie doctori dar care sa nu stie sa scrie sau sa vorbeasca din cauza unui handicap major, alcoolemia permanenta de la parinti!
Sa felicitam masurile comuniste ca toti sa aiba aceeasi pregatire si acelasi salariu si aceeasi culoare, aceea a ocansilor din SUA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei