Milioane de puieţi de arbori vor fi plantaţi în primăvara acestui an pe terenurile administrate de Direcţia Silvică Suceava, pentru a creşte suprafaţa terenurilor împădurite, a regenera pădurile afectate de exploatări forestiere, dar şi pentru a stabiliza terenurile degradate.
În ciuda vremii potrivnice, care a făcut ca anul acesta Luna Pădurii să debuteze fără împăduriri, cum se întâmpla de obicei, silvicultorii suceveni au făcut toate pregătirile necesare pentru a se apuca de treabă, imediat ce temperaturile exterioare vor permite scoaterea puieţilor de arbori din pepiniere şi plantarea lor în zonele care trebuie împădurite.
“În alţi ani, în această perioadă eram în plină campanie de împădurire în zona de şes. Anul acesta, e posibil să fim în plină campanie de împădurire şi în luna mai, în special în zonele de munte”, a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.
Din cele 1.700 de hectare de teren care urmează să fie împădurite anul acesta, cea mai mare suprafaţă, de 1.400 de hectare, o reprezintă terenurile aflate în administrarea Direcţiei Silvice Suceava, în vreme ce aproximativ 300 de hectare de teren sunt suprafeţe de teren privat, încredinţat în administrare silvicultorilor, prin contractele încheiate cu primării, obşti săteşti, persoane fizice şi juridice.
Pentru împădurirea celor 1700 de hectare de teren sunt necesare peste 6,5 milioane de puieţi de arbori, produşi în totalitate în pepinierele Direcţiei Silvice Suceava, după cum a precizat şeful Compartimentului de Regenerare a Pădurilor, Dorin Strugariu.
Valoarea lucrărilor de împădurire care urmează să fie făcute pe fondurile de stat administrate de Direcţia Silvică Suceava este de 8,6 milioane de lei, incluzând şi lucrările de întreţinere programate pe parcursul întregului an.
(19 mar 2010, 12:01:33