Câmpulungenii au început să se gândească de două ori înainte de a plăti taxe locale şi unii chiar refuză să le achite, dacă nu-i ajută cu nimic. Este cazul taxei de salubrizare introduse în municipiu, care se achită odată cu impozitul local, la primărie, şi este considerată obligatorie. Consilierii locali au introdus această taxă din motive discutabile. Au vrut, de fapt, să determine localnicii să încheie contracte cu firma locală de salubrizare, caz în care taxa nu se mai plăteşte. S-a ajuns însă ca unii contribuabili veniţi la ghişeu pentru a plăti impozitul pe casă ori teren să fie refuzaţi, pentru că nu aveau destui bani pentru a plăti şi taxa de salubrizare şi nici nu aveau contract cu firma în cauză. S-a acceptat plata impozitului ca pe o favoare în final, numai după ce s-a făcut scandal.
Localnicii spun că ar plăti taxa sau ar face contractul de salubrizare, numai că, dacă nu locuiesc în centru la asfalt, nu le ridică nimeni gunoaiele nici într-un caz, nici în celălalt şi plătesc degeaba şi taxa ori contractul. Firma de salubrizare are şi ea argumente credibile, pentru că pe unele străzi foarte abrupte, în locuri izolate, maşinile de colectare a gunoiului pe care le posedă nu pot urca, oricât s-ar dori.
Viceprimarul municipiului, Mihăiţă Negură, susţine că a impus firmei să procure maşini cu tracţiune integrală, ca să poată colecta gunoiul de peste tot, chiar şi din zona montană şi chiar ne-a spus că taxa nu va mai fi percepută o perioadă, până ce firma se conformează. Deocamdată însă, suspendarea taxei nu e legiferată în nici un fel, iar localnicii care tac şi înghit ideile aleşilor trebuie să umble fără motiv la portofel.