Consiliul Judeţean Suceava a trimis o adresă către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor Publice prin care solicită alocarea unor sume către trei oraşe din judeţ prin Programul Termoficare 2006 – 2015. Potrivit spuselor vicepreşedintelui CJ Suceava Daniel Cadariu, prin respectiva adresă a fost solicitată suma de 11,4 milioane de lei (114 miliarde de lei vechi), bani necesari pentru finalizarea investiţiilor în sistemul de termoficare din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi. El a precizat că dacă se obţine aprobarea acestor sume, banii vor fi folosiţi pentru lucrările necesare în vederea funcţionării în regim de co-generare (producerea de energie electrică) a centralelor termice construite în cele trei oraşe prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.
„În răspunsul primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor ni s-a transmis că suma totală alocată la nivel naţional prin Programul Termoficare, în anul 2010, este de 434 de miliarde de lei vechi. În aceste condiţii, cele trei primării trebuie să se grăbească în depunerea la minister a solicitării de finanţare şi a documentaţiei tehnico-economice pentru investiţiile respective”, a spus Cadariu.
El a mai precizat că a solicitat primăriilor celor trei oraşe ca stabilirea preţului la gigacalorie să se facă în mod corect, astfel încât să existe posibilitatea plăţii ratelor şi a dobânzilor aferente creditului contractat pentru realizarea proiectului „Utilităţi şi mediu”.
Centrala din Câmpulung Moldovenesc ar putea funcţiona pe gaz din iunie 2010
Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între reprezentanţii acestei instituţii, ai primăriilor din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi cei ai firmei Amgaz, care a câştigat distribuţia de gaze naturale în cele două oraşe. Cadariu a arătat că centrala din Câmpulung Moldovenesc ar putea funcţiona pe gaze naturale începând cu luna iunie 2010, dacă Amgaz obţine toate avizele pentru a începe furnizarea. El a mai spus că Amgaz mai trebuie să construiască circa 20 de kilometri de reţele de distribuţie a gazului, iar pentru ca populaţia să beneficieze de agent termic, Primăria Câmpulung Moldovenesc trebuie să iniţieze discuţii cu asociaţiile de proprietari pentru găsirea de soluţii în vederea construirii coloanelor de distribuţie de pe casele scărilor.
În ceea ce priveşte Vatra Dornei, Daniel Cadariu a spus că Amgaz mai trebuie să construiască circa 20 de kilometri de reţele de distribuţie de medie şi joasă tensiune. „Cei de la Amgaz au spus că pot să înceapă lucrările în acest an, însă furnizarea gazului este condiţionată de finalizarea construcţiei a 23 de kilometri din magistrala de gaz metan dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei, investiţie care urmează să se realizeze de compania Transgaz”.