Medicii care lucrează în spaţii deţinute prin contracte de comodat încheiate cu Primăria Suceava sunt invitaţi de primarul Ion Lungu să facă demersuri pentru a le cumpăra în cel mai scurt timp. Lungu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că 29 de cabinete medicale nu au fost cumpărate nici până la această oră şi a afirmat că, dacă medicii nu încep procedurile de achiziţionare, municipalitatea le va scoate la licitaţie publică, deoarece nu are bani pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere.
„Fac apel la doctorii din aceste cabinete să mai mediteze, să vină să le cumpere, să nu ne pună în situaţia să le scoatem noi la licitaţie. Sunt 29 de doctori care nu au cumpărat. Le vom face o scrisoare prin care îi invităm să le cumpere, nu vrem să-i scoatem din cabinete şi să ajungem la licitaţie publică, aşa cum spune legea”, a afirmat Lungu.
Din cele 96 de spaţii cu destinaţie medicală pe care le-a deţinut primăria, până acum au fost cumpărate de doctori 59. Alte opt cabinete din policlinica industrială sunt în curs de achiziţionare, dar pentru 29 de spaţii medicii nu au făcut demersurile necesare pentru a le cumpăra. Este vorba patru cabinete pe strada Gheorghe Doja, cinci pe strada Celulozei, patru pe Calea Burdujeni, trei pe strada Dornelor, trei la Piaţa Mică, unul pe bulevardul George Enescu, două pe strada Ana Ipătescu şi şapte cabinete în Policlinica Areni.
Primăria a încasat 30 de miliarde de lei vechi pe cabinetele vândute
„Regret că nu s-au cumpărat toate. Primăria Suceava nu mai are nici o strategie în acest domeniu, nu avem posibilităţi financiare să întreţinem aceste spaţii. Dacă nu se cumpără, primăria le poate scoate la vânzare prin licitaţie. Sper ca doctorii care lucrează acolo să se mai gândească, să mediteze şi să vină să le cumpere”, a spus Ion Lungu.
Din vânzările de anul trecut, primăria a încasat aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, din care zece miliarde lei vechi le-a dat Spitalului de Urgenţă. Pentru anul acesta, a prevăzut să aloce şase miliarde de lei vechi spitalului şi trei miliarde de lei vechi pentru Serviciul de Ambulanţă. Restul banilor sunt ţinuţi într-un cont special, purtător de dobândă, pentru cabinetele de medicină şcolară care au trecut la primărie. Conform legii, banii nu pot fi cheltuiţi decât cu destinaţie medicală.