Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şomaj

Angajaţii de la căminele Sasca şi Costâna, cei mai afectaţi de concedieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Disponibilizările din Direcţia Socială şi Protecţia Copilului Suceava, de sub autoritatea Consiliului Judeţean, au fost discutate cu sindicatele şi parafate. Au ajuns pe lista de concedieri cei care cumulează două sau mai multe funcţii şi cei care cumulează pensia cu salariul, cei care au ajuns la vârsta de pensionare la limită de vârstă şi pensionare anticipată, persoanele care au fost sancţionate disciplinar, în mod repetat, în ultimele 12 luni sau cele care au fost sancţionate pentru nerespectarea codului de conduită a funcţionarilor. De asemenea, s-a luat în calcul, în cazul în care ambii soţi lucrează, să fie dat afară cel care are venitul mai mic, iar între salariaţii cu copii şi cei fără copii, a doua categorie se înscrie mai uşor în categoria viitori şomeri. Unicii întreţinători de familie au fost, teoretic, protejaţi.

Din cei 133 de salariaţi concediaţi, din aparatul propriu al Direcţiei fac parte opt: cinci consilieri superiori, doi referenţi superiori şi un îngrijitor. La serviciul Case de tip familial pentru copii cu dizabilităţi Suceava sunt concediaţi zece oameni: un medic, patru asistenţi medicali, două surori medicale principale, doi îngrijitori şi un supraveghetor de noapte.

La Centrul de plasament Mihail şi Gavril Solca vor fi şomeri un profesor/educator şi doi asistenţi medicali, la Complexul terapeutic pentru copilul cu nevoi speciale Ama Deus Siret se concediază un lucrător social, un şofer, trei îngrijitori, un muncitor calificat fermă, un asistent medical şi un referent.

Centrul de plasament familial Alma Mater Siret concediază un supraveghetor, Serviciul alternativ de tip familial Fălticeni- un supraveghetor şi doi referenţi, la Complexul Blijdorp România Suceava- doi îngrijitori, doi paznici, un medic specialist, un muncitor calificat instalator, un kinetoterapeut şi un muncitor calificat la bucătărie.

 

Asistenţi medicali, fochişti, inspectori şi paznici, împreună pe lista viitorilor şomeri

Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat dă afară un paznic, casa de tip familial Pluto din Vicov de Jos- doi referenţi de specialitate, un supraveghetor şi un muncitor calificat, serviciul alternativ de tip familial Gura Humorului- un inspector de specialitate IA, Centrul de plasament Laurenţia Ulici- un referent II, Centrul Colţ Alb- un inspector de specialitate II, iar Centrul de servicii comunitare Gura Humorului- un paznic.

Cei mai mulţi şomeri vor fi de la centrele de reabilitare-recuperare neuropsihică.

La Zvoriştea se concediază un fochist, trei asistenţi medicali, trei infirmieri, un îngrijitor şi un paznic, la Costâna- 14 infirmieri, un şofer, doi bucătari, un electrician, un paznic, cinci instructori ergoterapie, patru asistenţi medicali, doi îngrijitori şi o spălătoreasă, adică 31 de oameni şi la Sasca Mică – un casier, un paznic, zece infirmieri, un îngrijitor curăţenie, două spălătorese, doi electricieni, o lenjereasă, un maşinist, doi fochişti şi doi muncitori necalificaţi, deci 23 de salariaţi.

La Mitocu Dragomirnei sunt puşi pe liber 17 angajaţi- un paznic, o spălătoreasă, doi asistenţi medicali, nouă lucrători sociali, un fochist, doi instructori ergoterapie şi un bucătar, iar la Complexul O nouă viaţă Siret- un asistent medical, un lucrător social şi un îngrijitor.

Deşi conducerea spune că a încercat protejarea medicilor, din cauza deficitului de specialişti cu care se confruntă în sistem, doi dintre doctorii care au vârsta de pensionare nu vor mai acorda consultaţii la instituţiile din componenţa Direcţiei Sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii de la căminele Sasca şi Costâna, cei mai afectaţi de concedieri.
 Vizualizări articol: 2242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Angajaţii de la căminele Sasca şi Costâna, cei mai afectaţi de concedieri2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei