Intrarea în municipiul Suceava de pe Serpentine s-a dovedit, în ultimele două zile, o adevărată încercare pentru şoferi, aceştia fiind obligaţi să circule pe un drum aflat într-o stare deplorabilă. Groapă lângă groapă, glod şi bălţi, de asta au avut parte conducătorii auto care au avut ghinionul să ajungă în zonă, în mai multe cazuri maşini joase rămânând blocate în craterele de sub bălţi. Practic, traficul de pe o stradă importantă, intens circulată, a fost mutat pe o uliţă desfundată.
Intersecţie închisă după ce muncitorii au spart o conductă de apă
Toate problemele au început de sâmbătă dimineaţă, când intersecţia străzilor Mărăşeşti cu Zamca a fost închisă circulaţiei.
De săptămâna trecută, în intersecţie au fost începute lucrări de modernizare a reţelei de canalizare, efectuate de muncitorii de la Pfeiffer, iar la un moment dat, în timpul săpăturilor, una dintre conductele de apă potabilă din zona în care se lucra a fost fisurată.
Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava, a precizat că respectiva conductă, din fontă, era foarte veche şi a cedat cu uşurinţă, iar blocarea totală a traficului a fost obligatorie deoarece din cauza infiltraţilor de apă exista pericolul ca asfaltul să cedeze sub vreo maşină.
În aceste condiţii, sâmbătă dimineaţă, accesul pe strada Mărăşeşti, de la Catedrală şi până la Serpentine, a fost interzis, poliţişti comunitari fiind dispuşi în punctele importante pentru a-i ghida pe şoferi pe alte artere. Pentru a intra pe strada Zamcei ori pentru a coborî spre Catedrală, şoferii veniţi dinspre Serpetine s-au trezit puşi în situaţia de a circula pe strada Octavian Iosif şi apoi pe Bogdan Vodă, două drumuri înguste, neasfaltate, pe care se circulă în condiţii mai rele decât pe cele mai multe uliţe din zone greu accesibile în mediul rural.
„Au plecat şoferii şi au rămas tobele în urmă”
„Pe aici nu se poate circula ca pe o stradă normală, pietrişul aruncat pe stradă a fost spălat de apă, e plin de gropi. Nici nu ştiu câte maşini au rămas ieri şi astă noapte (n.r. duminică şi duminică noapte) prin gropi, au plecat şoferii şi au rămas tobele în urmă, e dezastru”, ne-a spus Victor Buceţchi, un bărbat care locuieşte în zonă. El şi soţia acestuia s-au plâns şi de faptul că pe un drum atât de îngust, pe sub geamurile lor, trec inclusiv vehicule grele.
Intersecţia din apropierea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a fost redeschisă circulaţiei, pe sensul de mers spre Serpentine, ieri după-amiază, şoferii scăpând astfel de unul din numeroasele puncte critice care îi pun la încercare din ce în ce mai des pe şoselele din municipiul reşedinţă de judeţ.
( 2 mar 2010, 13:18:05