Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Început de martie

Buzunare pline pentru vânzătorii de mărţişoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru comercianţii de mărţişoare, luna martie a început cu dreptul, încă din prima zi. Chiar dacă nu se poate vorbi de sume foarte mari, comercianţii care au ieşit ieri cu taraba doldora de mărţişoare sunt mulţumiţi că sucevenii nu au uitat de obiceiul de a oferi, de 1 Martie, celor dragi, un mărţişor.

Chiar dacă oferta de flori de sezon a fost foarte bogată în această primă zi din martie, totuşi, la mare căutare au fost mărţişoarele, firul alb - roşu, de care erau agăţate simboluri care aduc noroc, trifoi cu patru foi, coşarul, potcoava.

Ca o noutate, mărţişoarele placate cu aur de 18 karate sau din argint, la preţuri variind între 8 şi 15 lei, au fost mai tentante pentru suceveni decât florile de sezon, freziile, zambilele, lalelele, ghioceii, care s-au vândut ieri la preţuri rezonabile, de doi, trei sau cinci lei firul, până la 10 sau 25 de lei buchetul.

 

Ofertă pentru toate gusturile şi buzunarele

Încă de la prima oră a dimineţii, sucevenii au făcut ieri rând la tarabele cu mărţişoare, pentru a le oferi colegilor, prietenilor, şefilor, câte un simbol al primăverii. Chiar dacă oferta de mărţişoare a fost împânzită şi de foarte multe kitschiuri, totuşi, la preţuri foarte mici, se puteau cumpăra mărţişoare simple, tradiţionalul fir răsucit alb – roşu, sub forma unor brăţări, la preţuri variind, în funcţie de complexitatea modelului, între 1,5 şi 3 lei. Dacă de firul simplu alb - roşu era prinsă şi o figurină, cumpărătorul a scos din buzunar între 0,5 şi 2,5 lei.

La Iulius Mall, artişti populari din Bucovina şi din ţară au venit cu o ofertă bogată de obiecte decorative şi mărţişoare. Tot aici, copii cu nevoi speciale de la Complexul Terapeutic Blijdorp le-au pregătit sucevenilor mărţişoare şi figurine din lut, pictate şi lăcuite.

La Târgul Mărţişor în Bucovina, găzduit de Casa de Cultură Suceava, sunt prezenţi, până pe 8 Martie, alţi artişti populari cu obiecte tradiţionale, potrivite pentru un cadou. În faţa magazinului Bucovina, şi, bineînţeles, în Piaţa Mare şi Piaţa Mică, unde afluenţa de cumpărători este mult mai mare, alte câteva zeci de comercianţi şi-au prezentat tarabele pline de mărţişoare.

 

Mărţişoare, din pasiune

Una dintre comerciantele cu care ne-am întâlnit ieri pe străzile municipiului, Maria Cotleţ, ne-a spus că face mărţişoare din pasiune, şi în fiecare an îi face plăcere să le scoată la vânzare, să vadă reacţia cumpărătorilor să negocieze cu clienţii, atunci când acestora nu le ajung banii.

„Ca şi anul trecut, am făcut mărţişoare din mărgele albe şi roşii. Se vând bine. Anul acesta am adăugat şi mărţişoare din seminţe, din mătase, din flori şi fructe uscate. Preţurile sunt cuprinse între doi şi patru lei”, ne-a povestit femeia.

 

Flori ieftine, până pe 8 Martie

Chiar dacă toate florăriile şi tarabele de flori din municipiu au fost ieri mai bogate ca de obicei, sucevenii nu s-au prea înghesuit să cumpere buchetele gata pregătite, la preţuri care ajungeau şi la 50 de lei, în cazul trandafirilor sau crinilor. Cele mai vândute au fost bucheţelele de ghiocei şi zambilele. Florăresele ne-au spus că vânzările cele mai mari vor fi peste o săptămână, pe 8 Martie, când elevii vor fi primii care vor face cozi pentru a cumpăra un buchet de flori, pe care să-l ducă profesoarelor la şcoală.

Florăresele au mai completat că preţul florilor va creşte semnificativ, cumpărătorii fiind nevoiţi să plătească aproape dublu pentru o floare, faţă de costul unui fir în prima zi din martie. Dacă ieri preţul unui trandafir era de aproximativ şapte, opt lei, peste o săptămână ar putea ajunge la 10 sau chiar 12 lei în unele florării. Zambilele costau ieri cinci lei, dar peste o săptămână vor ajunge la şase, şapte lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzunare pline pentru vânzătorii de mărţişoare.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Buzunare pline pentru vânzătorii de mărţişoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei