Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a demarat o campanie de instruire a elevilor şi cadrelor didactice din judeţ cu privire la cum trebuie să reacţioneze în cazul în care ar fi surprinşi în şcoală în timpul unui incendiu sau cutremur.
O primă acţiune a fost organizată miercuri, în oraşul Milişăuţi. La două unităţi de învăţământ din localitate, cea din Milşăuţi şi cea din Bădeuţi, 671 de elevi şi copii de grădiniţă, alături de 43 de cadre didactice, au fost învăţaţi cum să reacţioneze în cazul în care ar izbucni un incendiu ori s-ar produce un cutremur, punându-se un accent deosebit pe evitarea pe cât posibil a panicii şi părăsirea cât mai urgentă, în mod organizat, a clădirii. Pe lângă partea teoretică, instruirea a avut şi o componentă practică, elevii şi cadrele didactice executând două exerciţii de evacuare, specifice celor două situaţii de urgenţă.
„Ca o regulă generală, timpul de evacuare în cazul unei situaţii de urgenţă, indiferent de mărimea şcolii şi numărul căilor de evacuare, nu trebuie să depăşească două minute. În cazul exerciţiilor de la Milişăuţi rezultatele au fost bune”, a precizat căpitanul Cristian Cojocariu, şeful Compartimentului Pregătirea Populaţiei şi Coordonare Servicii Voluntare şi Private din cadrul ISU Suceava, care a subliniat că este foarte important ca profesorii să ştie ce au de făcut în cazul unei situaţii de urgenţă.
În cadrul campaniei, copiilor le-a fost prezentat şi un DVD educativ, cu titlul „O casă sigură, o viaţă în plus”,
Campania va continua în următoarea perioadă, inclusiv la licee, scopul pompierilor fiind de a instrui un număr cât mai mare de elevi şi profesori.