Articolul apărut în numărul de ieri al cotidianului „Monitorul de Suceava” cu privire la disponibilizările preconizate la Romtelecom nu a rămas fără reacţii. Conducerea societăţii nu a negat că o serie de angajaţi vor fi disponibilizaţi, dar a justificat această măsură prin dorinţa de a oferi „servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici”.
Într-un comunicat trimis redacţiei ziarului nostru, conducerea Romtelecom şi-a manifestat înţelegerea faţă de nemulţumirile persoanelor care vor fi trimise acasă, dar a anunţat că toţi cei care vor pleca din companie vor primi compensaţii în cuantum dublu faţă de cele prevăzute în contractul colectiv de muncă, „care pot ajunge până la suma de 14.000 de euro net, în funcţie de vechimea în muncă”.
“Înţelegem că orice decizie care implică şi o reducere de personal este dureroasă pentru cei care vor fi afectaţi, dar este necesară pentru companie. Milioane de clienţi ai noştri aşteaptă de la Romtelecom servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici, iar pentru ca noi să le satisfacem aceste dorinţe trebuie să devenim cât mai eficienţi”, se arată într-un comunicat semnat de Cristina Popescu, director relaţii publice Romtelecom.
Cum explică disponibilizarea a 600 de oameni
Numărul persoanelor afectate de restructurările de la Romtelecom este de 600, iar conducerea companiei justifică aceste reduceri masive prin „armonizarea legislaţiei din România cu cea de la nivel european în ceea ce priveşte munca la înălţime”.
„În organizaţia de Operaţiuni, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde două soluţii deja aplicate parţial în prezent cu rezultate bune: trecerea la unităţi de teren formate dintr-o singură persoană (de la echipele de două persoane) şi introducerea altor proceduri de lucru şi software în dispeceratele care nu le folosesc deja. La finalul acestui proces, vor fi aproximativ 1.500 unităţi active de teren, cu circa 300 mai multe decât în prezent, astfel încât serviciile oferite clienţilor vor fi păstrate cel puţin la acelaşi nivel de calitate. Fiecare angajat ce reprezintă o unitate trebuie sa fie apt din punct de vedere medical pentru munca la înălţime şi să deţină un permis de conducere valid.
Reorganizarea se va face cu toată grija pentru aspectele care ţin de siguranţa şi securitatea angajaţilor. Compania se va asigura că riscurile la care ar putea fi expuşi angajaţii sunt minimizate prin introducerea de noi proceduri de lucru, echipamente de protecţie mai performante şi prin organizarea de cursuri prin care să crească nivelul de conştientizare a importanţei folosirii acestor instrumente. Prezenţa a două unităţi va fi necesară într-un număr limitat de situaţii, pentru lucrări mai complexe”, se mai arată în punctul de vedere al Romtelecom.
Pentru a stabili detaliile acestor concedieri, conducerea Romtelecom se va întâlni astăzi, la Bacău, pentru toata regiunea Moldovei, cu sindicatele, „pentru a ne asigura că astfel de măsuri sunt bine înţelese de salariaţi şi sindicate”.
(26 feb 2010, 11:44:10
Insa as vrea sa ne spuneti daca toti pleaca cu aceasta suma si cati din conducerea executiva a ROMTELECOM ridica aceasta suma si chiar mult mai mult sub forma de salarii luna de luna. Va reamintesc din presa ca directorul de la Timis care l-ati dat afara avea vreo 16000 euro/luna.
Nu va este rusine sa dati muncitorii afara in conditiile in care acestia va aduc acesti bani??!!!! Nu. Ca cineva vrea sa externalizeze retea si a pus niste conditii.
Apropo, dumneavoastra ce salariu aveti?!!!