Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, acuzat de neglijenţă de familia unei paciente grav bolnave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul neurolog Ioan Miheţiu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, este acuzat de neglijenţă de familia unei paciente pe care a îngrijit-o şi care a intrat ulterior în moarte clinică.
Rudele sunt nemulţumite de faptul că bolnava, Mariana Tîşcă, de 51 ani, din Vatra Dornei, internată de miercurea trecută în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţia Neurologie, a fost investigată la două zile după ce starea ei s-a agravat, iar transferul la clinica din Iaşi a fost realizat cu o întârziere de câteva ore.
De cealaltă parte, doctorul Ioan Miheţiu susţine că pacienta a fost îngrijită corect şi la timp, iar transportul către clinica universitară s-a făcut imediat ce a fost disponibilă o autosanitară cu medic.

 

Rudele: „A ajuns la Iaşi în moarte clinică”

Mariana Tîşcă a fost spitalizată la Suceava în seara zilei de miercuri, 10 februarie, în urma unui atac cerebral. Rudele femeii susţin că starea ei s-ar fi agravat sâmbătă, 13 februarie, când pacienta a făcut o hemoragie cerebrală masivă, din cauza căreia a intrat în comă profundă.
„Joi, la o zi după ce am internat-o, am vorbit cu doctorul Miheţiu, care mi-a zis să stau liniştit, că nu este ceva grav. Luni, la ora 10.00, când m-am dus din nou la spital, am găsit-o în pat, în comă, iar acelaşi medic mi-a spus că sâmbătă a făcut o explozie cerebrală şi că trebuie operată la Iaşi. A vorbit cu asistenta să-i facă transferul, însă ambulanţa a sosit la ora 13.00, pentru ca de-abia la ora 14.00 să fie gata de plecare. Între timp, l-am rugat pe doctorul Miheţiu să urgenteze transferul, dar m-a scos afară din cabinet, zicându-mi că ştie el ce să facă. Mă întreb de ce au aşteptat până luni să îi facă o altă tomografie şi de ce, dacă era în comă de gradul IV-V, aşa cum mi-a zis medicul, nu a fost dusă în terapie intensivă până la momentul transferului? Când a ajuns la Iaşi, starea ei era şi mai gravă, iar medicii au spus că nu mai are nici o şansă de supravieţuire, că este în moarte clinică”, spune Petrică Tîşcă, fiul pacientei.

 

Apărarea construită de medic

În replică, neurologul Ioan Miheţiu susţine că starea femeii s-a agravat de fapt luni, când a şi fost trimisă la Iaşi, arătând că până la transfer bolnava a beneficiat de toate investigaţiile şi tratamentul de care avea nevoie.
„Pacienta s-a prezentat la spital cu un mic deficit motor pe partea stângă. Eu le-am spus rudelor că bolnava nu este prea bine, dar la momentul respectiv ea nu era nici în comă şi nici paralizată. În comă a intrat luni, în jurul orei 08.15, când am trimis-o pentru a doua oară la tomograf. Eu făceam acest lucru oricum, chiar dacă starea ei nu se agrava atât de tare, fiindcă nu eram mulţumit de evoluţia ei. După ce tomografia a confirmat că este vorba de o explozie pe vas, cu paralizie, bolnava a fost văzută şi de un neurochirurg, după care s-a decis internarea la Iaşi. Transferul a durat mai mult fiindcă era o ambulanţă liberă, dar nu şi un medic. Până la externare, pacientei i s-au făcut perfuzii şi tot ce era necesar”, a spus neurologul Ioan Miheţiu.
Petrică Tîcşă declară că va analiza împreună cu ceilalţi membri ai familiei oportunitatea de a-l reclama pe dr. Ioan Miheţiu la Colegiul Medicilor Suceava, apreciind că şansele de a beneficia de o anchetă corectă sunt nule, în condiţiile în care acesta se află la conducerea respectivei organizaţii profesionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, acuzat de neglijenţă de familia unei paciente grav bolnave.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, acuzat de neglijenţă de familia unei paciente grav bolnave3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sicane! trimis de
(18 feb 2010, 13:08:03
Intre doftorasii din Suceava exista tot felul de sicane din care sufera cel mai adesea pacientul. De exemplu radiologii sunt extrem de "pretiosi" si nu ti-ar repeta o tomografie sa-i picuri cu lumanarea. Cu chiu cu vai sa ti-o faca si pe prima!
Un alt aspect ar fi proasta colaborare intre sectii. De ce pacienta trebuia transferata la Iasi si sa piarda timp atata timp cat la Suceava exista serviciu de neurochirurgie?
2.   Oh why? trimis de
(18 feb 2010, 14:30:42
Why Dr. House, why!?
3.   Niciodata nimeni nu e vinovat trimis de
(19 feb 2010, 00:20:13
in suceava mori cu zile.
anul trecut un ilustru medic sucevean si renumit in domeniul sau a vazut la ecograf niste anomalii de mi-a plans sotia doua zile. era distrusa si se gandea doar la "anomaliile" observate de "dom doctor". am obtinut o programare la dr. ILIEV, probabil cel mai bun ecografist din iasi, care mi-a infirmat diagnosticul si m-a asigurat ca totul este bine. mentionez ca un ecograf si consultatia la dr. ILIEV durau minim 20 de minute si costau in total cu 40 de lei mai putin decat cele 5 minute acordate de marele medic sucevean. Acum totul este ok, insa ma intreb cum de este posibil atat dezinteres pentru pacienti? recunosc ca sunt si exceptii : d-na Daneasa si d-na Chiriac, care mi s-au parut serioase, cu mult bun simt si ale caror ecografii au fost intradevar profesioniste.
cate ar fi de spus in acest domeniu? insa, in anchetele derulate la solicitarea pacientilor sau a rudelor acestora, niciodata doctorii nu sunt gasiti vinovati.
3.1  RE: Niciodata nimeni nu e vinovat trimis de
(19 feb 2010, 08:30:45
Nu sunt doftor, dar a gresi un diagnostic e una si a gresi o manevra medicala e alta. Nu condamn un doctor pt ca a pus un diagnostic gresit pentru ca de asta sunt mai multi doctori pentru a infirma sau confirma diagnosticul, ci pentru ca refuza sa investigheze complet un pacient. Umblu cu un VW prin service-uri sa-i dau de capat si chiar ma gandeam: daca astia nu-s in stare sa repare 2 suruburi apai un doctor un om?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei