Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inacceptabil

Palatul de Justiţie Suceava are birouri „peşteră”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aspecte jenante de câteva zile la Palatul de Justiţie din Suceava. Lucrările de reabilitare a clădirii, încheiate în urmă cu mai puţin de trei ani, s-au dovedit a fi o bătaie de joc generalizată. Ninsorile de sâmbătă şi creşterea ulterioară a temperaturilor a făcut ca mai multe birouri de la etajul doi să se transforme în peşteri susurătoare.

 

Pentru că în weekend nu s-a lucrat, nimeni nu a observat ce se petrece decât abia luni dimineaţă. În mai multe birouri apa s-a infiltrat prin tavan şi curgea ca de la cişmea, iar bucăţi de tavan erau căzute pe mobilier şi calculatoare. Au fost afectate în special birourile unde-şi desfăşoară activitatea grefierii de la Curtea de Apel şi de la Judecătoria Suceava. Apa nu a făcut distincţie prea tare şi nu „l-a iertat” nici pe vicepreşedintele Judecătoriei Suceava, al cărui birou fusese „pictat” pe o suprafaţă destul de mare.
Preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hîncu, şi-a exprimat indignarea vizavi de calitatea lucrărilor recepţionate în iulie 2007.
„Chiar dacă au fost condiţii meteorologice destul de dificile, nu existau motive să se ajungă la o astfel de situaţie, iar lucrările să cedeze. Nu ştiu dacă este vina proiectantului sau a constructorului, dar cert este că s-a făcut treabă de mântuială. Am fost nevoiţi să mutăm oameni, mobilier şi aparatură, dar situaţia putea fi mult mai gravă”, a declarat Cezar Hîncu.
Pentru că perioada de garanţie se întinde pe trei ani, muncitorii firmei constructoare au început să repare stricăciunile provocate de apa care s-a infiltrat din podul clădirii în urma precipitaţiilor de sâmbătă.

 

Lucrările de renovare au durat cinci ani

Reabilitarea clădirii Palatului de Justiţie din Suceava, locul unde-şi desfăşoară activitatea trei instanţe din judeţ, Judecătoria, Tribunalul şi Curtea de Apel, a fost finalizată în iulie 2007. La acea vreme, arhitectul Viorel Blanari, reprezentantul Direcţiei de Cultură Suceava, membru în Comisia de Recepţie a Palatului de Justiţie, spunea: „E o bijuterie arhitectonică redată patrimoniului cultural”.
Lucrările s-au întins pe o perioadă de cinci ani, iar costul total decontat de statul român pentru acest proiect s-a ridicat la 110 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Palatul de Justiţie Suceava are birouri „peşteră”.
 Vizualizări articol: 1981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Palatul de Justiţie Suceava are birouri „peşteră”1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Big brother trimis de
(18 feb 2010, 20:42:32
mai sandrinhio, scrie si tu despre marele big brother din marele palat al imparatului hanc'. de cand s-au montat camere de supraveghere in palat se pare ca a disparut marea coruptie...
2.   Justitie de rahat in Romania trimis de
(20 feb 2010, 11:34:21
Justitia este de rahat in Romania. La Suceava ploua din tavan. La Vatra Dornei ingheti in sala de sedinta si in birouri, in conditii inumane de lucru. Nimanui nu ii pasa daca poti rezista, cat rezisti si mai precis, cati bani vei cheltui ulterior pe medicamente si doctori pentru a-ti recupera sanatatea distrusa in penitenciarele numite judecatorii, tribunale, curti de apel din Romania. Toti conducatorii de instante, uita de unde au plecat, dupa numire, iar de sapte ani de acasa si de principiul "ce tie nu-ti place altuia nu face" nu au auzit niciunul niciodata. Toti sunt imparati si vedete, cu pretentii de salarii ca in Occident, dar treaba sa le o faca subalternii, care sunt considerati sclavi pe plantatia lor de bumbac. Coruptia de la arhive este la ordinea zilei. Daca nu cotizezi la arhivar,muncitor sau sofer nu primesti nimic. Copii de pe inscrisuri primeste oricine, daca cotizeaza la cei mentionati. Camerele de supravegheat sunt pentru a mai toca niste bani aiurea, inutil. Rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei