Sâmbătă, în prag de Ziua îndrăgostiţilor, varianta americană, pe lângă petrecerile organizate la baza pârtiei Parc, în baruri, discoteci sau cluburi, peste 230 de tineri ieşeni au petrecut la restaurantul Bradul. Tinerii ieşeni au demonstrat că se poate organiza o petrecere superbă fără manele, cu muzică de discotecă din anii 80 - 90, cu muzică populară şi cu muzică rock.
După o „porţie” de muzică disco, Ansamblul „Dorna Dorului” a prezentat un program de cântece şi jocuri populare, antrenându-i şi pe tinerii ieşeni la hore sau jocuri în doi. Tot Ansamblul „Dorna Dorului”, împreună cu Dumitru Candrea, a prezentat şi un spectacol de dansuri ţigăneşti, studenţii ieşeni dovedindu-se şi de această dată buni cunoscători ai tradiţiilor minorităţilor.
După multă muzică de discotecă, rock-ul a pus stăpânire pe restaurantul Bradul. Imediat după ce au terminat concertul pe scena de la baza pârtiei Parc, membrii formaţiei Zero, ajutaţi de băieţii de la Rekord Suceava, şi-au instalat „sculele” în restaurant, unde au realizat un spectacol „de zile mari”, cum au spus tinerii iubitori de muzică rock care a durat până spre ore mici ale zilei de duminică.
Şi cum sâmbătă seara a nins ca în poveşti la Vatra Dornei, după terminarea petrecerii de la restaurant, tinerii au ieşti la o bulgăreală în parcul staţiunii.
Torturi şi prăjituri speciale
Tot pentru Valentine's Day, duminică, o cofetărie din Vatra Dornei a pregătit torturi în formă de inimioare sau prăjituri pe care erau aplicate inimioare din ciocolată sau din zahăr.
Aşa cum am aflat de la cumpărători, marea majoritate tineri, inimioarele dulci nu trebuie să lipsească de la cina sau prânzul romantic de Valentine's Day sau pot fi o parte din cadoul ideal dăruit prietenei sau prietenului.
Vestea că s-au pus în vânzare prăjituri şi torturi în formă de inimă s-a răspândit repede în staţiune, iar acţiunea se pare că va fi reluată de Dragobete, sărbătoarea tradiţională a dragostei la români.