Bugetul din venituri proprii al Consiliului Judeţean Suceava, de 12,2 milioane euro, are de suportat în acest an plăţi de 40,5 milioane de euro pentru proiectele derulate de CJ cu finanţare europeană şi fonduri guvernamentale, partea de co-finanţare pentru aceste proiecte, precum şi rate şi dobânzi la creditele angajate.
Bugetul total al administraţiei judeţene este de 100,7 milioane de euro, însă veniturile proprii prognozate nu depăşesc 12,2 milioane de euro. Practic, în acest an bugetar Consiliul Judeţean trebuie să achite numai pentru lucrările efectuate la proiectele cu finanţare externă suma de 37,2 milioane de euro, după care îşi va primi banii de la bugetul de stat şi de la Uniunea Europeană, după ce se verifică plăţile şi se aprobă cererile de rambursare. Ca timp, aceste proceduri pot dura şi trei luni de zile, dar din fericire nu toate plăţile trebuie făcute odată, deci există şi posibilitatea de a nu exista sincope în finanţare. La aceste plăţi se mai adaugă partea de co-finanţare de la bugetul judeţean pentru proiectele cu bani europeni, care se ridică la 1,2 milioane de euro, precum şi ratele la credite, de 697.000 de euro, dobânzile şi alte rate, de 1,5 milioane de euro.
Aceste sume sunt prioritare în stabilirea calendarului de plăţi, numai că tot din bugetul administraţiei judeţene trebuie suportate cheltuielile curente şi de capital ale CJ, de 2,58 milioane de euro, finanţarea unor servicii publice generale precum Salvamont şi Evidenţa Persoanelor, asistenţa socială, care singură ar trebui să consume aproape 50 la sută din bugetul judeţului, învăţământul special, ambulanţă, spital, cultură, aeroport etc.
De la bugetul de stat, Consiliul Judeţean ar mai trebui să primească subvenţii de 29,25 milioane de euro, dar dacă banii nu vor veni la timp este greu de crezut că administraţia judeţeană se va putea descurca fără angajarea unui credit.