Aglomerările de gheaţă de pe râurile Bistriţa şi Neagra, în zona de munte a judeţului, continuă să fie monitorizate atent de autorităţi, fiind întinse pe kilometri întregi şi ajungând în unele porţiuni la o grosime de un metru. Deşi faţă de situaţia de la finele lunii ianuarie pericolul este mai scăzut, printre sloiuri formându-se canale prin care apa se scurge, o încălzire accentuată a vremii, însoţită de precipitaţii, ar face ca riscul de inundaţii să fie ridicat.
Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava informează că patru zone sunt monitorizate în mod deosebit, podurile de gheaţă întinzându-se aici pe porţiuni întinse.
Cea mai lungă aglomerare de gheţuri se întinde pe 8,8 kilometri, pe râul Bistriţa, din Argestru şi până la 600 m aval de staţia hidrometrică Dorna Arini, grosimea stratului de gheaţă fiind cuprinsă între 40 şi 70 cm.
Tot pe Bistriţa, în amonte de podul Rusca, informează SGA, se manifestă o aglomerare de gheţuri pe o porţiune de 3 kilometri, alternând cu zone de canal dezgheţat, şi aici grosimea stratului de gheaţă ajungând până la 70 cm.
O altă zonă monitorizată este în Broşteni, pe râul Bistriţa, unde există o aglomerare de năboi şi gheţuri pe o lungime de 4,5 kilometri, cu o grosime de până la 40 de centimetri.
În fine, tot în Broşteni, pe râul Neagra, la confluenţa cu râul Bistriţa, este monitorizată o aglomerare de sloiuri de gheaţă formată pe 150 de metri, aici grosimea stratului ajungând până la un metru.
Personalul din cadrul Direcţiei Apelor Siret, împreună cu Sistemele de Gospodărire a Apelor Suceava şi Neamţ monitorizează toate cursurile de apă, asigurând serviciile de permanenţă în cadrul dispeceratului.