Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reţea de crimă organizată

Falsificau bani ucraineni şi le furau marfa contrabandiştilor de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi interlopi din zona Rădăuţi şi Siret au fost săltaţi, ieri, de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu furtul ţigărilor cu timbru ucrainean de la contrabandiştii din zonă, precum şi cu falsificarea de bani ucraineni.
Dat fiind faptul că o parte dintre membrii grupării erau cunoscuţi drept nişte indivizi violenţi, care au provocat numeroase scandaluri în localurile din zonă, la acţiunea de ieri au participat şi luptători din cadrul serviciilor de intervenţie rapidă ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, acţiunea fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
Gruparea a fost monitorizată din luna septembrie a anului 2009, iar ieri dimineaţă, anchetatorii au descins la domiciliile suspecţilor.
Potrivit unui comunicat al BCCO Suceava, s-au efectuat 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Suceava, a municipiul Rădăuţi, a oraşului Siret şi a satului Negostina, comuna Bălcăuţi, fiind aduşi în faţa anchetatorilor 11 indivizi.
Unul dintre tinerii săltaţi ieri dimineaţă, ne-au mărturisit surse din rândul anchetatorilor, este Mihai-Mirel Simota (24 de ani), fiul unui om de afaceri din municipiul Rădăuţi.
Mihai-Mirel Simota nu este la primele probleme cu legea, fiind arestat preventiv în luna mai a anului trecut, la Cluj, sub acuzaţia că a delapidat mai multe societăţi de jocuri de noroc sau cazinouri din cinci judeţe.
Pe lângă Simota, au fost luaţi sub escortă şi aduşi în faţa anchetatorilor Cezar Dumitru Hnatiuc (21 de ani), Cătălin Ştefan Cozmaciuc (21 de ani), Ciprian Bobu (24 de ani), Andrei-Marin Sfichi (20 de ani) şi Marius George Ghiţă (20 de ani), precum şi un anume Florin Prepeliţă şi Florin Sauciuc.
Anchetatorii vorbesc şi despre alte trei persoane din lotul celor 11 aduse, ieri, la audieri: Mihai Tiberiu D., de 19 ani, Albert-Cătălin B., de 17 ani, şi Valentin – Vasile C., de 22 de ani.

 

Vindeau bancnote de grivne falsificate

Potrivit unui comunicat de presă trimis ieri de BCCO Suceava, membrii grupării din care, susţin anchetatorii, făceau parte cei 11 suspecţi au falsificat şi pus în circulaţie, în perioada septembrie 2009- ianuarie 2010, peste 100 de bancnote de grivne (moneda naţională a Republicii Ucraina), în cupiură de 50 şi 100.
„Aceştia şi-au achiziţionat, în scopul falsificării bancnotelor, diverse materiale şi aparate, respectiv calculatoare, laptop-uri, o imprimantă color, programe de calculator, hârtie şi specimene de bancnote”, se precizează în comunicatul anchetatorilor.
Bancnotele contrafăcute le vindeau, la un preţ mai mic decât cel de la casele de schimb, unor cetăţeni români şi ucraineni, care şi-au dat seama că au fost înşelaţi după ce au încercat să cumpere cu ele diferite bunuri în Ucraina.

 

Contrabandişti de ţigări, lăsaţi fără marfă

Anchetatorii susţin că au reuşit şi probarea mai multor infracţiuni de furt calificat comise de membrii grupării.
„Urmăreau persoanele care introduceau ilegal ţigarete din Republica Ucraina până la locul de depozitare, după care pătrundeau ilegal în aceste locuri, sustrăgând bunurile găsite, pe care ulterior le valorificau”, se mai arată în comunicat, precizându-se că membrii grupării infracţionale mizau pe faptul că persoanele păgubite nu depuneau reclamaţii, ţinând cont de faptul că ţigaretele erau introduse ilegal în ţară.
O parte dintre indivizi sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, respectiv ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi loviri sau alte violenţe.
Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, audierile nu fuseseră finalizate. Din câte se pare, mare parte din cei 11 reţinuţi urmau să-şi petreacă noaptea în arestul poliţiei, după ce pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere.
În cursul zilei de astăzi se vor înainta instanţei de judecată propuneri de arestare preventivă.

 



Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

În urma celor 17 percheziţii, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe sisteme informatice (laptop-uri şi unităţi centrale de calculator), medii de stocare a datelor, precum şi 4660 pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană.
De asemenea, au fost găsite unelte folosite la spargerea locuinţelor, suma de 30.770 lei, staţii de emisie recepţie, 11 telefoane mobile şi aparatura folosită la falsificarea de monede.
Din informaţiile noastre, anchetatorii le-au interceptat telefoanele suspecţilor, pe baza autorizaţiilor emise de instanţele judecătoreşti.
La percheziţii au fost găsite şi mai multe bancnote contrafăcute.

 

 

A „câştigat” la jocuri de noroc aproape un miliard de lei vechi

Mihai-Mirel Simota este acuzat de procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din Cluj că, împreună cu alţi doi tineri clujeni, au scos aproape un miliard de lei vechi din sălile de jocuri de noroc sau cazinouri, folosindu-se de un dispozitiv confecţionat artizanal, de tip “Hot Spot”, la sistemul informatic şi de alimentare al aparatelor de jocuri de noroc.
Simota, au explicat anchetatorii dosarului de la Cluj, împreună cu unul dintre complicii săi, monta dispozitivul confecţionat artizanal şi, în momentul în care aparatul le indica numărul „7”, îl decuplau de la reţeaua electrică.
De fiecare dată când prindeau un „7”, cei trei decuplau aparatul şi îl repuneau în funcţiune până la următorul „7”.
Când obţineau de cinci ori aceeaşi cifră, erau automat câştigătorii unor sume deloc de neglijat.
În fiecare zi în care “jucau” la aparate, membrii grupării câştigau cel puţin 5000 de lei (50 de milioane de lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falsificau bani ucraineni şi le furau marfa contrabandiştilor de ţigări.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 24 voturi
Falsificau bani ucraineni şi le furau marfa contrabandiştilor de ţigări3.9524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amatori trimis de
(29 ian 2010, 18:33:39
...niste amatori
1.1  RE: Amatori trimis de
(29 ian 2010, 23:45:52
ori au ofticat pe cineva si i-au dat in gat. Pe cineva cu autoritate ma referhappy ; ca doar nu exista (si citez) "activitate infractionala in Romania fara concursul organelor competente..." rolling on the floor)
1.2  RE: Amatori trimis de
(31 ian 2010, 03:56:18
S-au apucat de treburi de oameni mari, fara sa aiba spatele acoperit.

Ori au uns pe cine nu trebuie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei