Municipiul Suceava a găzduit în zilele de 22 şi 23 ianuarie primul seminar profesional pe teme de insolvenţă organizat de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România. Aşa cum a declarat deputatul Mircea Grosaru, iniţiatorul Legii 381 privind introducerea concordatului preventiv şi mandatului ad-hoc, seminarul face parte dintr-o serie de seminare profesionale care vor avea loc în ţară şi reprezintă ore de pregătire profesională obligatorie pentru practicienii în insolvenţă. Acestora li s-au prezentat şi comentat pe articole noua Lege intrată în vigoare în data de 14 ianuarie a.c..
„Pe lângă caracterul de prevenţie împotriva insolvenţei persoanelor juridice, acum, într-o perioadă în care criza economică îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult şi în ţara noastră, legea înfiinţează noi profesii în România, respectiv cea de conciliator şi mandatar ad-hoc, persoane împuternicite în condiţiile legii de a propune firmelor aflate în dificultate financiară concordatul preventiv şi mandatul ad-hoc”, a declarat Grosaru.
La seminarul profesional organizat la Suceava au participat practicieni în insolvenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Sălaj şi Dolj.
Tot la Suceava, Comitetul Naţional de Conducere al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România a organizat prima şedinţă din 2010, condusă de preşedintele Uniunii, avocat Arin Octav Stănescu.