Simularea probei de competenţe digitale introdusă în premieră în acest an la bacalaureat nu a fost una lipsită de probleme, iar tehnica a jucat feste unor elevi chiar în timpul testării.
Astfel, unii dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea au spus că subiectele venite de la Bucureşti au avut un grad ridicat de dificultate, şi deşi stau foarte mult pe calculator, cerinţele date spre rezolvare le-au dat bătaie de cap.
Mai mult, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, de exemplu, elevii s-au plâns de faptul că nu au putut rezolva cerinţele date din cauză că au avut probleme cu internetul.
„Cred că serverul a fost prea solicitat şi nu a mai făcut faţă, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar la un moment dat a picat internetul”, a spus unul dintre elevii care a dat simularea. Pentru că le expira timpul de lucru, unii elevi au predat fişele de testare fără răspunsuri şi au scris pe ele staţia la care au lucrat şi au menţionat că nu au avut internet.
Simularea probei de competenţe digitale-TIC din cadrul examenului de bacalaureat a debutat miercuri, la ora 13.00, iar la ora 15.30 a intrat cea de-a doua serie de elevi, în cazul liceelor care au un număr mai mare de candidaţi.
Testarea elevilor de clasa a XII-a a continuat joi, în cazul liceelor cu un număr mult mai mare de candidaţi decât cel al calculatoarelor. La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au fost evaluaţi miercuri, 175 de candidaţi, în două serii, iar joi mai urma o a treia serie, formată din 82 de elevi.
Numărul mare de candidaţi înscrişi la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava pentru a susţine simularea probei TIC a dus la organizarea unei a treia serii.
Pentru proba TIC a Bacalaureatului, ce va avea loc în luna aprilie, s-au înscris 6.649 de candidaţi de la toate liceele din judeţ şi din promoţiile anterioare. Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, toate cele 39 de licee au fost logate la serverul Ministerului Educaţiei.