vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Căminele culturale de la sate ar putea deveni case de cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căminele culturale de la sate ar putea să-şi schimbe denumirea, în viitorul apropiat, în case de cultură. Ideea aparţine vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vasile Ilie, şi a fost exprimată la întâlnirea pe care administraţia judeţeană a avut-o miercuri cu primarii din judeţ.
Vasile Ilie a explicat că termenul „casă” este mai aproape de sufletul gospodarului bucovinean decât termenul „cămin”, precizând că ordonanţa privind organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale permite utilizarea oricăruia din cei doi termeni.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a arătat că revitalizarea căminului cultural, „vatră culturală a satului”, reprezintă o prioritate pentru administraţia judeţeană. Vasile Ilie a cerut primarilor ca îndrumarea metodologică a formaţiilor artistice şi a aşezămintelor culturale din comune să fie mai eficientă în acest an, să regândească oferta de servicii cultural-artistice în funcţie de potenţialul zonei, de preferinţele cetăţenilor şi de posibilitatea de a le valorifica prin turism, să angreneze agenţii economici din turism în parteneriate publice-private în care să fie organizate acţiuni în căminele culturale în beneficiul ambelor părţi şi să se preocupe mai mult de creşterea rolului căminelor culturale în transmiterea meşteşugurilor tradiţionale.
La nivelul judeţului există 188 de cămine culturale, din care mai bine de jumătate nu sunt în funcţiune. Situaţia prezentată de Vasile Ilie arată că unele localităţi au un număr mare de cămine culturale, precum Udeşti - 6, Cornu Luncii şi Stulpicani - 5, Bosanci, Boroaia, Dărmăneşti, Salcea şi Vicovu de Sus -4.
În opinia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, căminul cultural „este un barometru pentru coeziunea comunităţii săteşti”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminele culturale de la sate ar putea deveni case de cultură.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Căminele culturale de la sate ar putea deveni case de cultură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei