Şefii Direcţiei Silvice Suceava ştiu în orice moment câte persoane aşteaptă la ei la uşă sau aşteaptă pe hol, pentru a discuta o problemă sau a semna acte urgente, la fel de bine cum ştiu ce maşini se află în parcare şi care sunt plecate în deplasare în interes de serviciu.
Acest lucru este posibil datorită unui sistem de supraveghere video care a fost montat la sediul instituţiei, în mai multe unghiuri.
“Ochiul magic”, care transmite continuu imagini video în timp real, pe o serie de monitoare aflate în biroul directorului general, Mihai Miheţiu, al directorului tehnic, Marius Răguşitu, dar şi al unor persoane însărcinate cu paza instituţiei, veghează asupra a patru zone principale – parcarea instituţiei, două holuri şi secretariatul directorilor.
“Am instalat acest sistem video în primul rând pentru o administrare cât mai eficientă a timpului. Sunt zile de audienţă în care e extraordinar de aglomerat în secretariat şi pe hol, iar eu nu aveam cum să îmi dau seama cât de mulţi aşteaptă să intre la discuţii, ori când venea cineva din cadrul Direcţiei, care avea nevoie de o semnătură urgentă. Ştiind mereu câţi oameni aşteaptă la uşă, îmi pot corela mai bine discuţiile şi şedinţele, pentru a da tuturor posibilitatea de a intra în birou, să îmi prezinte ce au de spus. Sunt oameni care vin de la distanţe mari, fac eforturi să ajungă aici, nu e normal să fie nevoiţi să revină altă dată”, a declarat şeful Direcţiei Silvice, Mihai Miheţiu, care, pentru a face sistemul mai eficient, doreşte să fie instalat şi un interfon, prin care să-i poată invita în birou pe cei care au de semnat ori de comunicat ceva urgent.
Persoanele cu comportament suspect, mai uşor de depistat
Odată cu instalarea acestui sistem video, sunt monitorizate mai eficient intrările şi ieşirile din parcare ale autoturismelor Direcţiei Silvice, mai ales că deplasările acestora trebuie să coincidă cu foile de parcurs şi delegaţiile aprobate.
Nu în ultimul rând, supravegherea video a celor mai circulate zone din instituţie are ca scop şi siguranţa angajaţilor şi a documentelor cu regim special, lucru necesar după ce, anul trecut, din mai multe birouri au dispărut bunuri, în special telefoane mobile.