Zece dintre cabanele pe care Direcţia Silvică Suceava le are în circuitul turistic sunt ocupate integral de Crăciun şi Revelion. Cabanele de două margarete amplasate în poieni la Pătrăuţi- Crujana 1 şi Crujana 2, Codrii Voievodesei, Ursoaia, Sadău, Branişte, Botoşana, Barnar, Nemţişorul şi Valea Putnei au fost rezervate pentru sărbători de oaspeţi din Suceava, Tîrgu Mureş şi Sibiu.
Şeful compartimentului Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice, ing. Cristian Tomniuc, ne-a declarat că în cele zece cabane sunt disponibile 89 de locuri, la preţuri cuprinse între 50 şi 100 de lei, în funcţie de categoria de confort. Tarifele sunt mai mari la cabanele Crujana 1, Branişte şi Sadău, în care camerele sunt dotate cu baie şi au acoperire GSM şi televiziune. Celelalte sunt căutate mai mult de grupurile de tineri sau de cei care vor să petreacă sărbătorile în linişte, fără telefoane mobile şi televizor.
Deşi este deschis şi sezonul de vânătoare la lup şi mistreţ, nici unul dintre turiştii care vor petrece sărbătorile de iarnă la cabanele Direcţiei Silvice nu şi-a exprimat dorinţa de a vâna în aceste zile.
Primele grupuri de vânători sunt aşteptate în codrii Bucovinei din data de 5 ianuarie pentru lup şi în 26-27 ianuarie pentru mistreţ. Inginerul Tomniuc dă asigurări că indiferent de vreme, toate drumurile de acces spre cabane vor fi deschise şi se va putea circula fără probleme, chiar şi în caz de viscol. De asemenea, acesta afirmă că, deşi cabanele sunt amplasate în pădure, nu există riscul unor întâlniri nedorite cu animalele sălbatice, pe de o parte pentru că locurile de hrană sunt departe de spaţiile de cazare pentru turişti, iar pe de altă parte pentru că urşii din judeţul Suceava nu sunt „tomberonari” şi nu caută compania oamenilor.