Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect de promovare turistică

„Bucovina - patrimoniu cultural comun România-Ucraina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie din judeţul Suceava a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, în regiunea Cernăuţi, pentru a participa la stabilirea unui itinerar turistic internaţional, în cadrul parteneriatului derulat prin proiectul TACIS - „Bucovina – Patrimoniu cultural comun România-Ucraina”.
Delegaţia română a fost formată din reprezentanţi ai Centrului Cultural Bucovina, operatori din turism din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi.
Itinerarul turistic stabilit în cadrul proiectului este pentru întreaga Bucovină, de Nord şi de Sud, şi va trece prin cele mai importante localităţi în care există obiective turistice de interes comun şi în care se păstrează tradiţiile bucovinene.
Prin acest proiect se oferă turiştilor care vin în România posibilitatea de a vizita şi obiective din Ucraina, totodată cei care merg în Ucraina fiind îndreptaţi spre obiectivele culturale şi turistice din Bucovina de Sud.
La Primăria oraşului Cernăuţi a avut loc o întâlnire între delegaţia română din judeţul Suceava, mai exact din Bucovina de Sud, şi autorităţile din Cernăuţi, alături de operatori din turism din regiunea Cernăuţi. La întâlnire a fost prezent viceprimarul oraşului Cernăuţi Nicola Papadiuc şi consulul general al României la Cernăuţi, Tatiana Popa, care a dat lămuriri despre acordarea vizelor.

 

Pliante şi albume editate în cadrul proiectului

De asemenea, în cadrul proiectului au fost realizate în comun mai multe pliante - „Pe cărările meşteşugurilor populare bucovinene”, „Bucovina în mozaicul culturilor – Biserici. Catedrale. Mănăstiri din Bucovina”, „Centre ale folclorului din Bucovina”.
Pe lângă pliante şi albumul care a apărut în trei limbi (română, ucraineană şi engleză), sub titlul „Bucovina, patrimoniu cultural comun”, tot în cadrul proiectului TACIS, au fost realizate şi două filme documentare, „Bucovina fără frontiere” şi „Mănăstirile din Bucovina”.

 

O bază de date pentru tur-operatori

Participanţii la proiect şi turiştii au la dispoziţie o bază comună de date în care sunt incluse obiective turistice, monumente de arhitectură, creaţie populară, artă culinară. Un rezultat comun sunt traseele turistice, care vor trezi interes firmelor de turism, dar şi persoanelor particulare.
Reprezentantul Centrului Cultural Bucovina, Secţia conservarea şi promovarea culturii tradiţionale, Carmen-Veronica Steiciuc, a arătat că finalitatea acestui proiect este realizarea unui itinerar turistic care să valorifice valorile tradiţionale din spaţiul Bucovinei.

 

Primul grup de turişti va pleca săptămâna viitoare în Bucovina de Nord

Traseul turistic propus de partea ucraineană pentru vizitare este format din localităţi în care există obiective istorice, culturale şi de interes comun cu partea română.
Astfel, timp de două zile, în Ucraina pot fi vizitate mănăstiri, muzee şi cetăţi, printre care şi Cetatea Hotin. Aşa cum a declarat Ioan Iţco, preşedintele Asociaţiei Patronale din Turism, preşedinte al Institutului de învăţământ şi cercetare în turism din Câmpulung Moldovenesc, săptămâna viitoare, primul grup de turişti români va participa la cea dintâi excursie organizată pe unul din traseele din cadrul programului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina - patrimoniu cultural comun România-Ucraina”.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Bucovina - patrimoniu cultural comun România-Ucraina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei