Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cioburi norocoase

Şampanie şi pahare sparte, la recepţia drumului peste Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tronsonul din Drumul Naţional 17 dintre Sadova şi Iacobeni a fost recepţionat, ieri, la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Comisia de recepţie, formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi şi, din partea administraţiei publice locale, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit pe Mestecăniş cu reprezentanţii constructorului, compania grecească Mochlos SA, şi ai firmei de consultanţă pentru a inventaria lucrările şi a ciocni un pahar de şampanie în faţa refugiului de lemn construit de Ocolul Silvic Pojorâta.
Lucrările, care au început în 14 decembrie 2004 şi ar fi trebuit să fie finalizate la sfârşitul anului 2007, au costat 139.799.555 lei şi s-au întins pe 28 de km. DN 17 se încadrează în categoria drum naţional cu intensitate de trafic mediu şi clasa tehnică III, având caracteristicile unui drum montan cu multe serpentine. Prin modernizare, platforma drumului s-a lărgit la zece metri, fiind prevăzută cu a treia bandă de trafic pentru vehicule lente în zonele cu panta mai mare de 4 la sută. Drumul a fost consolidat prin construirea a aproximativ 18 km de ziduri de sprijin şi a unei noi structuri de drum. În cifre, s-au înlocuit 15 km de cabluri de înaltă tensiune, 8 km de reţele de telefonie, s-au excavat 345.000 mc sol dur şi 52.000 mc rocă dură, s-au turnat 138.000 tone asfalt, s-au construit sau reabilitat 79 de podeţe şi 12 poduri, s-au ridicat 18.000 ml de ziduri de sprijin şi s-au împădurit 7.000 mp pentru a minimaliza impactul lucrărilor de reabilitare asupra peisajului natural.
După ce managerul de proiect, Skantzikas Michalis, a prezentat proiectul finalizat, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a apreciat calitatea foarte bună a lucrărilor, în ciuda faptului că acestea s-au încheiat cu o întârziere de doi ani şi s-au lovit de nenumărate piedici.
 


Un km de drum modernizat pe Mestecăniş a costat un milion de euro

Flutur a arătat că mai trebuie corectată, prin împăduriri, agresiunea asupra mediului ambiant, trebuie rezolvată problema molizilor care, în serpentine, au rămas cu rădăcinile în aer şi „la prima zăpadă ajung musafiri pe şosea”, problema unor parcări suplimentare, la distanţe de 25-30 km şi semnalizarea serviciilor şi locaţiilor turistice din judeţ. De asemenea, Compania de Drumuri reverifică avizele locurilor de popas amplasate de-a lungul DN 17 pentru a avertiza din nou proprietarii acestora că de pe drumurile laterale şi din parcări vehiculele nu au ce căuta cu roţile pline de noroi în drumul naţional şi se vor lua măsuri suplimentare pentru interzicerea accesului căruţelor pe drumul modernizat.
„Este o lucrare transcarpatică de referinţă, pentru că acest drum ne-a creat mari probleme pentru transportatori. Acum, respectând limitele de viteză, poţi parcurge drumul Suceava-Vatra Dornei în două ore, ceea ce este un mare câştig pentru cei care circulă pe această rută”, a spus Flutur.
După schimbul de impresii, Gheorghe Flutur a fost invitat de „gazde” la un pahar de şampanie şi i s-a sugerat ca după ce bea să spargă paharul, după obiceiul grecesc, în semn de noroc.
Merită remarcată atenţia acordată de „gazde” acestui moment: cele două mese aduse în parcare au fost acoperite cu feţe de mese albe din damasc, ornate cu câte o eşarfă portocalie, iar şampania a fost servită în pahare de sticlă, cu picior, împreună cu pişcoturi. Flutur a respectat obiceiul grecesc şi după ce a gustat din şampanie a izbit paharul de asfalt.
Mai menţionăm că un km de drum modernizat în zona montană a costat un milion de euro, potrivit titularului de contract, iar lucrările au o garanţie de doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şampanie şi pahare sparte, la recepţia drumului peste Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 15 voturi
Şampanie şi pahare sparte, la recepţia drumului peste Mestecăniş2.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei