Asistenta medicală Mihaela Curpîn, de la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, care i-a acuzat public pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţii sanitare de faptul că nu şi-au dat interesul pentru a-l trata corespunzător pe soţul ei, bolnav de gripă nouă, şi au tergiversat transferul acestuia la Iaşi, deşi starea de sănătate a bărbatului era critică, va fi anchetată de comisia de etică a spitalului.
Aşa a informat ieri directorul medical al unităţii, dr. Doina Ganea Motan, care a arătat că cercetările vor fi demarate la solicitarea doctoriţei Corina Stănescu, şefa secţiei de Boli Infecţioase, care s-a arătat revoltată de acuzaţiile aduse de cadrul sanitar. Directorul medical al unităţii şi-a exprimat încrederea că ancheta comisiei de disciplină va face lumină în acest caz şi a precizat că rezultatele verificărilor vor fi cunoscute până la sfârşitul acestei săptămâni.
Directorul medical al Spitalului: „Nu ţin partea nimănui”
„Nu ştiu dacă ceea ce s-a spus este real sau nu, dar şefa secţiei de Boli Infecţioase este foarte revoltată de acuzaţiile acestei asistente. Imediat ce voi înregistra cererea doctoriţei Corina Stănescu voi demara şi cercetările. Nu ţin partea nimănui, dar situaţia trebuie analizată, fiindcă ceea ce relatează şefa secţiei de Boli Infecţioase nu corespunde deloc cu cele povestite de asistentă. Eu ştiu doar că la această secţie există un colectiv foarte implicat profesional, care lucrează la nivel de performanţă şi cu devotament. Poate în unele secţii s-ar mai putea vorbi de lipsă de amabilitate, dar nu şi aici, nicăieri în spital nu găseşti atâta promptitudine şi înţelegere. Pe de altă parte, nici un control derulat de Casa de Asigurări de Sănătate la această secţie nu a scos la iveală probleme, deşi este vorba de un sector cu adresabilitate foarte mare, unde se tratează mii de cazuri anual. În acelaşi timp, nu pot să o acuz pe asistentă de minciună totală, fiindcă nu am de unde să ştiu ce s-a întâmplat”, a spus dr. Motan, apreciind că asistenta medicală ar fi trebuit să se adreseze mai întâi conducerii spitalului, dacă era nemulţumită de prestaţia infecţioniştilor, şi nu presei.
Comisia care o va cerceta pe asistentă, compusă din cinci membri
Comisia de etică a Spitalului Suceava numără cinci membri, dintre care doi medici din afara unităţii sanitare, unul dintre aceştia fiind şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Alexandru Lăzăreanu. Preşedintele comisiei este decanul de vârstă al Spitalului Suceava, dr. Nicolae Dobromir.
Soţia unui pacient confirmat cu gripă nouă, Mihaela Curpîn, i-a acuzat, luni, pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava, că nu s-ar fi ocupat cum trebuie de caz. Ea a susţinut că soţul ei a fost tratat incorect, a fost investigat târziu şi incomplet şi, deşi se afla în stare critică, a fost trimis la Iaşi doar la insistenţele familiei.
Femeia, asistentă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, îşi argumentează acuzaţiile prin faptul că, după obţinerea transferului, bărbatul a fost internat de medicii ieşeni direct în secţia de Terapie Intensivă, iar la câteva ore a făcut un stop cardio-respirator resuscitat. Mihaela Curpîn a afirmat luni că soţul ei s-a aflat la un pas de moarte din cauza modului în care infecţioniştii de la Spitalul Suceava şi-au făcut treaba şi a declarat că intenţionează să reclame cele întâmplate la Colegiul Judeţean al Medicilor.
( 9 dec 2009, 12:11:06
Bine ca asistenta a reusit sa-sa scape sotul de la moarte sigura!!!
Restul se rezolva. Sunt sigur ca pana la comisia lui peste corigentele o sa mai puna mana pe cursurile din facultate, o sa mai invete niste termeni medicali care suna bine si o sa-i arunce in fata comisiei. Aia o sa se frece pe burta multumiti si o sa ii taie 5% din salar asistentei.
Paharul plin e ca se face o comisie de ancheta pentru disciplina si nu pentru ucidere din culpa a doctorilor.
Concluzia : daca aveti gripa, mergeti dracului la Iasi din prima ca-s distrusi astia din Suceava si se mai si apara unii pe altii.